Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Zweden Info - Alle informatie over Zweden


Het is onze bedoeling je op deze site zoveel mogelijk informatie te geven over Zweden. Wij richten ons niet alleen op de mensen die graag naar Zweden op vakantie gaan, maar ook op de mensen die graag naar Zweden willen emigreren.

Abonneer je hier op het nieuws

 

Alle accommodaties

E-mailadres Afdrukken

Hier vind je alle aanbieders van accommodatie in Zweden op onze site per provincie in een handig overzicht. Er zit vast een leuke camping, stuga, Bed & Breakfast of hotel voor je bij.

Lees meer...
 

Värmland 2014 Sommarkonserter

E-mailadres Afdrukken

In het teken 400 jaar handelsbetrekkingen Zweden-Nederland worden er van 13-16 augustus 2014 klassieke concerten gegeven met zowel Zweedse als Nederlandse musici in kerkjes in Ransäter, Sunne, Karlstad en Brunskog in de provincie Värmland.

 

Mad Swede Around The World

E-mailadres Afdrukken

Vanmiddag, 8 november 2013, hadden wij in de buurt van Callantsoog een geheel onverwachte ontmoeting met de 63-jarige Lars-Erik Frödeberg die als “Mad Swede” bezig is met een fietstocht rond de wereld van ongeveer 200.000 kilometer. Hij verwacht daar 10 jaar over te doen.

 

Lees meer...
 

Zweden Info webshop

E-mailadres Afdrukken

In onze webshop vind je uitsluitend artikelen die op de een of andere manier te maken hebben met Zweden. Het assortiment is nu nog bescheiden maar zal in de nabije toekomst zeker uitgebreid worden met meer typisch Zweedse artikelen.

Neem snel een kijkje in onze webshop.

 

Alle activiteiten

E-mailadres Afdrukken

Hier vind je een aantal aanbieders van activiteiten in Zweden op onze site per provincie in een handig overzicht. Er zit vast wel een leuke activiteit voor je bij.

Lees meer...
 

Zweden – Nederland 400 jaar 2014

E-mailadres Afdrukken

In 2014 vieren we dat Zweden en Nederland al 400 jaar diplomatieke betrekkingen met elkaar onderhouden. Door de eeuwen heen en tot aan de dag van vandaag loopt handel als een rode draad door de gemeenschappelijke geschiedenis van deze landen.

In het logo voor het 400-jarig jubileum speelt handel daarom een belangrijke rol. De streepjes boven de cijfers staan voor het getal 400 in de internationaal toegepaste GTIN-13-code (Global Trade Item Information), die gebruikt wordt om producten te waarmerken. De code bevat meestal 13 cijfers, maar in het logo is alleen de streepjescode voor het getal 400 terug te vinden. De streepjescode vertegenwoordigt de moderne handel.  De kleuren in het logo verbeelden de beide landen: geel en blauw voor Zweden en oranje voor Nederland.

Binnenkort zal op de website http://swe400nl.com/ een programma gepresenteerd worden met de activiteiten die gedurende het jubileumjaar worden georganiseerd. Houd deze pagina dus in de gaten!

 

Volg ons op Facebook

E-mailadres Afdrukken

Je kunt Zweden Info ook volgen op Facebook. Neem eens een kijkje op onze Facebook pagina!

 

Enquêtes

Wat is jouw favoriete seizoen om naar Zweden te gaan
 

Valuta

Euro1,0000
Zweedse Kroon9,2102

Bron ECB, 25-07-2014

Banner
Banner

Nieuwsflits

23-07-2014 - STOCHKOLM - De Zweedse weerdienst heeft voor het eerst in de geschiedenis een hittealarm afgekondigd. De waarschuwing geldt voor het noorden van Zweden, waar er de komende 3 dagen temperaturen tot boven de 30°C worden verwacht. De hittegolf houdt het noorden van Zweden al enkele dagen in de greep. Ook de nachten zijn er ongewoon warm, met temperaturen die niet onder de 20 graden zakken. Ook de rest van het land puft onder de hoge temperaturen. De Zweedse weerdienst heeft pas sinds enkele jaren een officieel waarschuwingssysteem en het is nu voor het eerst dat een waarschuwing van klasse 1 wordt uitgevaardigd. De hoge temperaturen kunnen namelijk leiden tot gezondheidsproblemen, vooral bij oudere mensen, en kunnen de openbare diensten verstoren, klinkt het. Door de droogte is er ook brandgevaar in de Zweedse bossen. Het noordelijke deel van Zweden kent een van de warmste periodes in 100 jaar tijd. In het zuiden van het noordelijke Europese land worden evenwel voorlopig geen hitterecords gebroken.