Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Zweden Info - Alle informatie over Zweden


Het is onze bedoeling je op deze site zoveel mogelijk informatie te geven over Zweden. Wij richten ons niet alleen op de mensen die graag naar Zweden op vakantie gaan, maar ook op de mensen die graag naar Zweden willen emigreren.

Abonneer je hier op het nieuws

 

Alle accommodaties

E-mailadres Afdrukken

Hier vind je alle aanbieders van accommodatie in Zweden op onze site per provincie in een handig overzicht. Er zit vast een leuke camping, stuga, Bed & Breakfast of hotel voor je bij.

Lees meer...
 

Henning Mankell - Drijfzand

E-mailadres Afdrukken

Een ontroerende en levenslustige autobiografie van de auteur van de Wallander-reeks.

Wanneer Henning Mankell op het punt staat een boek te schrijven over de langetermijngevolgen van de opslag van kernafval, wordt bij hem kanker geconstateerd. Na de aanvankelijke schrik en paniek herpakt hij zich. Hij begint aan de eerste chemotherapiekuur en laat al schrijvende allerlei belangrijke momenten uit zijn leven de revue passeren. Vanuit zijn dagelijkse strijd tegen de ziekte reist Mankell terug en vooruit in de tijd, waarbij het erfgoed dat we nalaten en de opeenvolging van generaties de rode draad vormen, die verleden, heden en toekomst met elkaar verbindt.

Lees meer...
 

Volg ons op Facebook

E-mailadres Afdrukken

Je kunt Zweden Info ook volgen op Facebook. Neem eens een kijkje op onze Facebook pagina!

 

Alle activiteiten

E-mailadres Afdrukken

Hier vind je een aantal aanbieders van activiteiten in Zweden op onze site per provincie in een handig overzicht. Er zit vast wel een leuke activiteit voor je bij.

Lees meer...
 

Mad Swede Around The World

E-mailadres Afdrukken

Vanmiddag, 8 november 2013, hadden wij in de buurt van Callantsoog een geheel onverwachte ontmoeting met de 63-jarige Lars-Erik Frödeberg die als “Mad Swede” bezig is met een fietstocht rond de wereld van ongeveer 200.000 kilometer. Hij verwacht daar 10 jaar over te doen.

 

Lees meer...
 

Zweden Info webshop

E-mailadres Afdrukken

In onze webshop vind je uitsluitend artikelen die op de een of andere manier te maken hebben met Zweden. Het assortiment is nu nog bescheiden maar zal in de nabije toekomst zeker uitgebreid worden met meer typisch Zweedse artikelen.

Neem snel een kijkje in onze webshop.

 

Enquêtes

Wat is jouw favoriete seizoen om naar Zweden te gaan
 

Valuta

Euro1,0000
Zweedse Kroon9,3412

Bron ECB, 04-10-2015

Banner
Banner

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.