Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Zweden Info - Alle informatie over Zweden


Het is onze bedoeling je op deze site zoveel mogelijk informatie te geven over Zweden. Wij richten ons niet alleen op de mensen die graag naar Zweden op vakantie gaan, maar ook op de mensen die graag naar Zweden willen emigreren.

Abonneer je hier op het nieuws

 

Alle accommodaties

E-mailadres Afdrukken

Hier vind je alle aanbieders van accommodatie in Zweden op onze site per provincie in een handig overzicht. Er zit vast een leuke camping, stuga, Bed & Breakfast of hotel voor je bij.

Lees meer...
 

Timmerman gezocht

E-mailadres Afdrukken

Ben jij een goede timmerman en heb jij plannen om binnenkort naar Zweden te verhuizen? Stuur ons dan even een berichtje. Wij brengen je dan in contact met een mogelijke werkgever die vanaf dit voorjaar versterking zoekt.

 

Millenium IV - David Lagercrantz

E-mailadres Afdrukken

Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander zijn terug! Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder.

Lees meer...
 

Nieuwe munten en bankbiljetten

E-mailadres Afdrukken

Hebt u nog Zweedse kronen in huis? Dan is het opletten, want Zweden heeft op 1 oktober 2015 nieuwe bankbiljetten in omloop gebracht met daarop de beeltenissen van schrijfster Astrid Lindgren (20 kronen), de kunstenaar Evert Taube (50 kronen), filmregisseur Ingmar Bergman (200 kronen) en voormalig VN-secretaris Dag Hammarskjöld (1.000 kronen). De oude biljetten van 20, 50 en 1000 kronen zijn 30 juni 2016 niet meer geldig.

Op 3 oktober 2016 volgen nieuwe biljetten met de afbeeldingen van de actrice Greta Garbo (100 kronen) en de zangeres Birgit Nilsson (500 kronen). De oude biljetten van 100 en 500 kronen zijn na 30 juni 2017 niet meer geldig.

Zweden gaat op 3 oktober 2016 ook nieuwe munten van 1, 2 en 5 kronen invoeren. De munt van 10 kronen blijft geldig. Met de huidige munten van 1, 2 en 5 kronen kan na 30 juni 2017 niet meer betaald worden.

Het beste is dus om de Zweedse kronen op tijd uit te geven of te schenken aan een goed doel.

Bron: Sveriges Riksbank

 

Zweden Info webshop

E-mailadres Afdrukken

In onze webshop vind je uitsluitend artikelen die op de een of andere manier te maken hebben met Zweden. Het assortiment is nu nog bescheiden maar zal in de nabije toekomst zeker uitgebreid worden met meer typisch Zweedse artikelen.

Neem snel een kijkje in onze webshop.

 

Alle activiteiten

E-mailadres Afdrukken

Hier vind je een aantal aanbieders van activiteiten in Zweden op onze site per provincie in een handig overzicht. Er zit vast wel een leuke activiteit voor je bij.

Lees meer...
 

Emigratiebeurs 2017

E-mailadres Afdrukken

Scandinavië op de EmigratieBeurs

Zweden Info geeft 50 entree kaarten weg

Op 11 en 12 februari opent de EmigratieBeurs haar deuren in Expo Houten. In de aparte Scandinavië hal vindt u diverse regio’s, makelaars, werkgevers, taalinstituten e.d. Kortom alles voor een geslaagde emigratie. Bent u op zoek naar rust, ruimte en een natuurlijke omgeving kom dan naar de EmigratieBeurs.

Zweden Info geeft 50 vrijkaarten weg. Stuur ons even een mailtje met daarin de tekst "Vrijkaarten Emigratiebeurs" en wij sturen je z.s.m twee gratis kaarten. Wees er snel bij, want Op=Op

 

Henning Mankell - Zweedse laarzen

E-mailadres Afdrukken

Op een herfstnacht schrikt ex-chirurg Fredrik Welin wakker: zijn huis, op een eilandje in de Oostzee, staat in lichterlaaie. Ternauwernood weet hij het brandende huis te ontvluchten. Hij heeft nog net tijd om twee linkerlaarzen aan te trekken.

De volgende morgen is zijn woning tot de grond toe afgebrand. Fredrik moet zijn leven opnieuw vorm zien te geven, en dat terwijl hij wordt beschuldigd van brandstichting. Hij voelt zich oud en ontheemd, zelfs als zijn grillige dochter opduikt om hem te steunen. Maar dan ontmoet hij de jonge journaliste Lisa. Zij wekt heel andere gevoelens in hem op; gevoelens die hij bijna vergeten was.

 

Volg ons op Facebook

E-mailadres Afdrukken

Je kunt Zweden Info ook volgen op Facebook. Neem eens een kijkje op onze Facebook pagina!

 

Enquêtes

Wat is jouw favoriete seizoen om naar Zweden te gaan
 

Valuta

Euro1,0000
Zweedse Kroon9,5328

Bron ECB, 18-01-2017

Banner
Banner

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.