Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Malmö

E-mailadres Afdrukken

Een stad in beweging

Malmö SlottIn de 12e eeuw was Malmö een vissersplaatsje, wat in het jaar 1353 stadsrechten kreeg. Het werd een Hanzestad, met veel Duitse kooplui en schepen van de Hanze, die de haringvangst bedreven.

Eeuwenlang is Malmö een belangrijke Deense stad geweest, wat tot het jaar 1658 duurde. In dit jaar brak met de vrede van Roskilde de Zweedse tijd aan.

Malmö vormt een belangrijk industriël centrum van machinebouw, scheepswerven, textiel- en cementindustrie.

De stad heeft een in Hollandse renaissancestijl gebouwd stadhuis, de St.Petri kerk, wat het oudste gebouw uit de stad is, en een prachtig amusementspark, het Folkets park.

Malmökortet - de Malmö Card

MalmökortetDe Malmö Card is de beste optie als je zoveel mogelijk plezier aan je bezoek aan Malmö wilt beleven. De kaart geeft je vrij reizen op alle lokale bussen, gratis parkeren en 20% korting op de trein naar Kopenhagen. Het geeft je verder vrije toegang tot het kasteel Malmöhus, musea en het wetenschappelijke en maritieme huis, het Casino en een rondrit per bus. Je krijgt korting op o.a. auto- en (water)fietshuur, op vistochtjes, concerten en vele andere activiteiten.

Je kunt de kaart op het toeristenbureau kopen.

Toeristenbureaus in Malmö

Naam / Adres Telefoon / Fax / Email / Homepage Opmerkingen

klart.se

Malmö
Centralstationen
S-211 20 Malmö
Sverige
T : 040 341200
E : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
H : http://www.malmotown.com/en

NB De telefoon- en faxnummers zijn genoteerd zoals U die in Zweden belt. Als U uit Nederland of België belt kiest U eerst 00 46 en daarna het getoonde nummer zonder de eerste 0.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.