Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Onroerend goed


Onroerend goed

E-mailadres Afdrukken

Iedereen die naar Zweden emigreert of er een eigen vakantiewoning wil hebben zal daar een dak boven zijn/haar hoofd nodig hebben. De een prefereert een simpel hutje midden in de vrije natuur, de ander wil graag een super-de-luxe appartement in een van de grote steden.

Permanente bewoning

In Zweden zijn er eigenlijk 3 verschillende manieren om permanente woonruimte te verwerven :

Ieder van deze mogelijkheden heeft zo zijn specifieke voor- en nadelen.

Vakantiewoningen

Nederlanders zijn de snelstgroeiende groep vakantiehuiseigenaren in Zweden. In vergelijking met vorig jaar verdubbelde het Nederlands bezit van vakantiehuizen in het land tot 2.600 recreatiewoningen. Dat blijkt uit cijfers die de Zweedse kadaster-beheerder Lantmateriet maandag publiceerde. In totaal zijn 79.000 Zweedse vakantiewoningen, circa 14 tot 15 procent van het totaal, in buitenlandse handen. Twee jaar geleden waren er dat nog geen 34.000. Denen (22.000 stuks), Duitsers (18.700) en Noren (16.100) hebben volgens Lantmateriet van alle buitenlanders de meeste vakantiehuizen. Volgens een woordvoerder van Zweedse makelaars kiezen Duitsers bij voorkeur voor recreatiewoningen aan de randen van dorpen. Nederlanders willen verder van de bebouwing en vooral dichtbij of in de natuur zijn.

Voor een eigen vakantiewoning geldt er eigenlijk maar een manier om die te verwerven:

Makelaars

Op onze websites hebben wij altijd een mooi aanbod huizen, boerderijen, campings, etc. van Makelaar Tågmark in de provincie Värmland. Daarnaast hebben wij diverse leuke objecten die rechtstreeks door de eigenaren te koop worden aangeboden.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.