Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


De plannen

E-mailadres Afdrukken

Dit jaar gaan wij, voor het eerst per motor, natuurlijk weer naar Zweden. Omdat wij per motor reizen doen wij het allemaal wat rustiger aan op de heen- en terugreis. De eerste dag rijden wij tot Wiemsdorf (een klein dorpje in de buurt van Bremerhaven). Daar brengen wij de nacht door in Pension Breitner. De tweede dag rijden wij door naar Kiel en gaan daar aan boord van de Stena Scandinavica naar Göteborg. Na aankomst in Göteborg rijden wij naar Skållerud in de provincie Dalsland. Daar overnachten wij in Skålleruds Gård. De vierde dag rijden wij, via "de leukste weg van Zweden" door naar onze eindbestemming Höje in de provincie Värmland.

Honda CBF 600 SA (2008) en Honda ST 1100 Pan European ABS CBS TCS (1999)

Wij blijven 16 dagen in Höje en willen flink wat ritjes in de omgeving gaan maken. Daarbij gaan wij natuurlijk ook onze vrienden en kennissen in Värmland en Dalarna bezoeken. Op 19 juni staat er een rit op het programma met de plaatselijke motorclub Old Bikers MC uit Hagfors.

De terugreis doen wij ook weer in vier dagen. We starten weer met een kort ritje vanuit Höje naar Edsleskog in de provincie Dalsland en overnachten daar in Edsleskogs Värdshus. De tweede dag is de bestemming Göteborg om daar de boot naar Kiel te nemen. Deze dag rijden wij meer naar de westkust van Zweden om een bezoekje te brengen aan het plaatsje Fjällbacka. Dit plaatsje staat centraal in alle misdaadromans van de Zweedse schrijfster Camilla Läckberg. De derde dag rijden wij van Kiel tot Leer (vlakbij de Nederlandse grens) en overnachten daar bij Pension Bolland. De laatste dag van onze vakantie rijden wij van Leer weer naar huis.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.