Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vakantie Vakantieverhalen Motorvakantie 2010 De laatste voorbereidingen


De laatste voorbereidingen

E-mailadres Afdrukken

We beginnen de eerste dag van de vakantie maar eens met lekker uitslapen. Kwart over 8 is immers bijna twee uur meer dan normaal.

In de woonkamer moet nog heel wat gebeuren, want tijdens onze vakantie komt de schilder het plafond witten en de hele kamer opnieuw behangen. Wij hebben afgesproken de wanden 'kaal' op te leveren en al het meubilair in het midden van de kamer te groeperen, zodat hij overal bij kan. Er doen zich geen bijzonderheden voor, dus dat schiet allemaal lekker op.

We laten de honden nog eens extra lang uit in Heerhugowaard, want die gaan om 14.00 uur voor ruim 3 weken in hun "hotel". Ze gaan nog even lekker "slootje in, slootje uit" en kunnen nog even lekker hun energie kwijt.

Beide motoren krijgen nog even een wasbeurt, want we gaan natuurlijk met glimmende 'brommerts' onderweg. Een schoon gewassen motor maakt het ook makkelijker om de gepoetste kant boven te houden. De ketting van de motor van Joyce krijgt ook nog een beetje vet.

Om 14.00 uur leveren wij de honden af in Middenmeer. Het lijkt er sterk op dat die het prima naar hun zin gaan hebben daar, want ze zijn lekker nieuwsgierig naar de andere 'hotelgasten'.

Eenmaal weer thuis gaan wij eerst nog even de motoren vol tanken en gelijk even de bandenspanning op orde brengen. Daarna nog even de laatste boodschappen in de stad.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.