Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


De eerste etappe

E-mailadres Afdrukken

Vandaag staat de wekker op 7.00 uur. Dat is helemaal niet nodig, want wij zijn natuurlijk allebei om 6.15 uur al klaarwakker. Op ons gemak doen we een ontbijtje, nemen we een douche en trekken we zo langzamerhand de motorpakken aan.

Om 8.25 uur rijden wij van huis weg. Onze eerste stop maken wij om ongeveer kwart over 10 bij Motoport in Leek. Na een beetje rondkijken en een lekkere Café au Lait voor Joyce en een Cappuccino voor Jan vertrekken wij rond kwart voor 11 weer voor de volgende etappe.

Klaar voor vertrek Lunch onderweg

 

Vlak voor de grens verlaten we de A7 en rijden Duitsland binnen over de Bundesstrasse. We kijken onze ogen uit. Wat een mooie streek is dat. Normaal rijden wij er onderweg naar Zweden zo snel mogelijk doorheen over de Autobahn, maar nu hebben we alle tijd om uitgebreid te genieten.

In het dorpje Spohle, in de streek Ammerland,  vinden wij een leuk tentje voor een broodje en een kop koffie. We zijn net op tijd, want in Duitsland gaan de meeste winkels op zaterdag om 13.00 uur dicht. Na de broodjes en de koffie klimmen wij weer op onze stalen rossen voor het laatste stukje naar pension Breitner in Loxstedt-Wiemsdorf.

Om kwart over twee komen wij daar aan. De kamer is leuk, maar niet heel bijzonder. 's Middags zitten wij lekker in de tuin in het zonnetje en vanavond gaan wij lekker eten in een restaurant aan de rivier de Weser.

Restaurant Gamberino zou om 17.00 uur open gaan, maar dat wordt pas om 18.00 uur. Geen probleem, want het terras is wel open. Wij genieten nog even een half uurtje heerlijk van het zonnetje en het uitzicht over de Weser onder het genot van een drankje voor we gaan eten. Voor onze neus is een zeilboot aan de grond gelopen en wij kijken vol verbazing naar de verwoede pogingen van de eigenaar om weer los te komen. We horen het schip regelmatig hard met de bodem in contact komen. Wij nemen allebei een lekkere pizza en die gaat er vlot in. We lopen op ons gemak de twee kilometer naar Pension Breitner terug. Net als op de heenweg groet iedereen ons weer uitermate vriendelijk met de lokale groet “Moin”. Wij roepen ook maar “Moin” en zien niets dan blije gezichten. Eenmaal terug op onze kamer vallen al snel voor allebei de luiken dicht. Een lange rit op de motor is toch intensiever dan dezelfde rit in de auto.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.