Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Maandag, 7 juni

E-mailadres Afdrukken

Wij zijn natuurlijk weer ruim voor de wekker wakker. We hebben een binnenhut en hebben dus geen idee hoe het weer eruit ziet vandaag. We beginnen natuurlijk met een lekkere douche en trekken gelijk onze motorkleren maar weer aan, pakken de tassen weer in en gaan even een ontbijtje scoren.

Akvedukt Håverud

Krokodillen in Dalsland?

We zien inmiddels dat het gezellig mistig is met een heerlijk druilerig regentje – motorweer dus. Het ontbijtbuffet is verschrikkelijk druk en we hebben ook niet zo’n verschrikkelijke honger. Ergens op een achterdek ontdekken wij nog een verscholen cafetaria waar ze lekkere koffie hebben en heerlijke verse broodjes.

 

Na het eten pakken we nog even de bagage uit de hut en gaan vol spanning richting motoren. Gelukkig staan die allebei nog onbeschadigd overeind. Al snel mogen we van boord en rijden achter de ‘oude rotten’ van gisteren over een glibberige afrit de kade op. We hoeven deze keer gelukkig niet te blazen van de Zweedse politie die daar dagelijks een goede vangst doet aan mensen die het de avond ervoor iets te gezellig hebben gehad.

Als eerste doel voor vandaag staat MC Center Göteborg op het programma. Om half 9 draaien wij in een druilerig regentje de parking op en daar blijkt dat zij pas om 10.00 uur opengaan en daar gaan wij in de regen niet op wachten.

We zetten koers naar het noorden en volgens het navigatiesysteem komen we rond de lunch aan in Skålleruds Gård. Dat gaan we niet halen, want we willen ook nog even langs bij Bike Trollhättan en we moeten natuurlijk nog even wat eten onderweg. Het eerste stuk is het weer gewoonweg slecht en de wegen ook.

We maken een lekkere lange koffiestop bij Bike Trollhättan. Eenmaal voorbij Trollhättan rijden wij weer heerlijk droog in het zonnetje. Wij stoppen voor de lunch even voorbij Mellerud. Om een uur of twee arriveren wij bij Skålleruds Gård.

Na ons omgekleed te hebben gaan wij eerst maar eens, te voet deze keer, op zoek naar een geldautomaat, want we hebben natuurlijk wat Zweedse Kronen nodig. Het lopen bevalt zo goed dat we er een rondje van een kilometer of 10 van maken langs het aquaduct van Håverud en aan de andere kant van het meer terug.

Eenmaal terug in ons hotel smaken een lekker BaCo-tje voor Joyce en een lekkere Mariestad Export voor Jan helemaal goed. We tanken ons mobiel breedband abonnement even bij en kunnen ons verhaal dus nu weer beter bijhouden.

Straks gaan wij als hoofdgerecht Stekt älgkorv, pommes frites, grönsaker och sallad en als toetje kaffe och holländsk smörtårta. Geloof het of niet, maar het is allemaal heel erg lekker.

Na het eten praten wij nog gezellig verder met Pieter en Ina van Dam de eigenaren van Skålleruds Gård en om een uur of 11 zoeken wij de kamer op.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.