Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Woensdag, 9 juni

E-mailadres Afdrukken

Vandaag slapen wij heerlijk uit, want na 4 dagen rijden hebben we wel een rustdag verdiend vinden wij zelf. Op het nieuws zien wij dat het weer in NL erg slecht is, maar hier is het heerlijk weer.

Het enige dat wij vandaag moeten doen is boodschappen halen, want we hebben gisteren alleen even wat gekocht voor gisteravond en vanochtend.

Slecht weer in NL, zomer in SE ...

Steengroeve in Höje

Om half 11 gaan wij te voet naar Gustafsons Skafferiet, een ekologisch winkeltje in Höje met daarnaast een bakkerij met een originele houtgestookte oven. Daar kopen we een tas vol heerlijke dingen en fantastisch vers brood. Voor de overige boodschappen moeten wij nog even naar Munkfors of naar Råda. Het wordt Råda.

Dat combineren wij natuurlijk direct met een bezoekje aan “de Tonnies”. We kletsen even heerlijk bij onder het genot van een kopje koffie. Tijdens ons bezoek komt ook Joachim, de eigenaar van Björnbyn, binnen, maar die is druk met zakenrelaties in gesprek. We gaan later in de vakantie nog wel evenbij hem langs.

Als het druk wordt bij de Tonnies gaan wij er weer eens vandoor en stoppen ook nog even bij Peter & Corina van de Werf op Rådastrands Camping. Ook hier kletsen wij weer gezellig een uurtje weg.

Tot slot kopen wij in Råda bij de ICA nog even ruim twee motorkoffers vol met eten en drinken en gaan wij weer naar huis.

Joyce kokkerelt een heerlijke spaghetti in elkaar en die gaat er goed in. Na het eten maken we een lange wandeling door het bos achter ons huisje. Na 50 minuten loopt de weg dood bij een steengroeve. Er zit dus niets anders op dan dezelfde route terug lopen, maar dat is in deze omgeving geen straf.

Bij thuiskomst kijken wij naar de verkiezingsuitslagen op RTL 4, want ons huisje heeft natuurlijk een satellietschotel met de gebruikelijke Nederlandse zenders.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.