Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Donderdag, 10 juni

E-mailadres Afdrukken

Omdat het gisteren, door de verkiezingen in Nederland, wat later werd slapen wij vandaag eerst maar eens lekker uit. We worden zo langzamerhand gillend gek van de satelliet-TV. Minstens elk kwartier moet de ontvanger gereset worden. In de kelder kom ik een "Satellite Finder" tegen en klim daarmee maar eens het dak op om parabool te controleren en eventueel af te stellen. Van een signaalsterkte 3 weet ik de ontvangst op signaalsterkte 5 te krijgen, maar voor de ontvanger in de woonkamer lijkt dat weinig uit te maken. Die blijft regelmatig de ontvangst te verliezen. Jammer ...

Ook tijdens de vakantie kan ik het dak op ...

Gelukkig heb ik geen last van hoogtevrees ...

Om kwart voor 11 stappen we op de motoren om bij Gert en Ans in Mjönas een kopje koffie te gaan drinken. Zij hebben voor ons een rugzakje met hoeslakens en dekbedovertrekken meegenomen naar Zweden, omdat wij die op de motor niet zelf mee konden nemen. Wij hebben gezellig anderhalf uur zitten kletsen over de verkiezingen in Nederland en het Rambo-gevoel van het werken met een motorzaag en van alles daar tussenin.

Daarna rijden wij even door naar Munkfors voor een lekker broodje bij Bageri Punkten, een paar kleine boodschapjes en om de motoren af te tanken. De rest van de middag genieten wij op onze veranda lekker van het heerlijke weer.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.