Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Vrijdag, 11 juni

E-mailadres Afdrukken

Vandaag is het een beetje Nederlands weer hier in Zweden. Het is aan de frisse kant en het miezert een beetje. We besluiten om niet de hele dag binnen te gaan zitten en toch maar een rondje op de motoren te gaan doen. Wij hebben immers niet voor niets Goretex pakken gekocht.

Zomaar even een stop ...

Ja, ook in Zweden regent het wel eens ...

Vanuit Höje rijden we naar het zuiden langs Munkfors in de richting van Ransäter. Vlak voor Ransäter hebben we een close encounter met een vos die de weg overstak. In Ransäter  gaan we even kennis maken met Mattias Ari, de 10 maanden oude zoon van Patrick & Marian Zwier van Storängens Camping. We kletsen natuurlijk ook even gezellig bij met zijn ouders. Vanaf Patrick & Marian rijden wij langs de westelijke oever van de Kalrälven via Edeby, Olsäter en Mölnbacka naar Molkom.

Vanaf Molkom gaat de weg noordwaarts richting Hagfors. In Älvsbacka stoppen wij natuurlijk even bij Luttorpet, ons oude huis. Na even rond gekeken te hebben gaat de rit weer verder naar het noorden.

Bij Carla en Bert Meulema van B&B the Green House drinken wij even een bakje koffie en kletsen we lekker bij. Carla en Bert hebben er inmiddels een schitterende vakantiewoning in Sunnemo bij gekocht voor de verhuur.  Samen met Bert stappen wij in de auto en gaan het huis even bekijken. Het huis ligt prachtig tegen een heuvel met een magnifiek uitzicht over het meer.  Mogelijk een leuk vakantieadres voor volgend jaar.

We doen nog even boodschappen in Munkfors en zetten dan weer koers naar ‘huis’ in Höje. Ondanks het miezerige weer hebben wij toch weer genoten van de rit.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.