Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Woensdag, 16 juni

E-mailadres Afdrukken

Na de twee langere ritten van de afgelopen dagen doen wij het vandaag maar weer eens wat rustiger aan. We moeten even een spuitbus kettingvet voor de motor van Joyce scoren, want dat is bijna op. We rijden over weg 62 richting Hagfors en vinden bij een OK/Q8 wat we zoeken.

Even lekker zitten bij Peter & Corina

De Pontiac van Peter

Op de terugweg gaan we even langs Björnbyn, want we hebben Joachim beloofd om nog even langs te komen voor een koppie en een praatje. Helaas is hij druk aan het grasmaaien en wij spreken af later nog eens terug te komen.

Op de ernaast gelegen Rådastrands Camping nemen we even een lekker ijsje en praten we nog wat met Peter & Corina aan een prachtige houten picknicktafel die Peter zelf gemaakt heeft. We bewonderen ook de mooie, oude Pontiac van Peter nog even.

Onze magen beginnen te knorren en we gaan verder naar Råda’s Rasta voor een bamischotel voor Joyce en een uitsmijter voor Jan. We zitten een hele tijd gezellig met Tonnie Sr. En Tonnie Jr. De tijd vliegt als je het gezellig hebt en voor we het weten is het alweer een uur of drie. We vertrekken wat hals-over-kop, want de mannen doen altijd wat moeilijk over betalen van het eten. We hebben het geld tussen de afwas op het blad verstopt. Als we net denken ermee weg te komen komt Tonnie Sr. naar buiten gesneld om te protesteren. We horen nog net “Tonnie maakt het wel over …”, terwijl wij zo snel mogelijk wegrijden.

In Råda doen wij nog even wat boodschappen bij de ICA en rijden dan lekker naar huis. We genieten nog lekker op de veranda van het heerlijke weer.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.