Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Donderdag, 17 juni

E-mailadres Afdrukken

Het wordt vandaag 23° C en dat is natuurlijk helemaal niet verkeerd. Wij zitten lekker met een boekje en een kopje koffie in de tuin van het zonnetje te genieten. Om een uur of twaalf zijn wij het stilzitten allebei een beetje zat en besluiten wij lekker een ritje te gaan maken.

Heerlijk op de veranda met een boek ...

Luchten van de motorkleding ...

Wij rijden eerst nog even naar Munkfors om bij Bageri Punkten de inwendige mens nog even te versterken.  Om een  uur klimmen wij weer op de motor en zetten koers richting Sunne. Van daar gaat het verder over weg E45 naar het noorden. We komen langs Torsby, Fensbol en stoppen nog even vlak voor Stöllet.

Daar kijken wij even hoe ver het omrijden is om even langs te gaan bij Piet en Astrid van Dutch Mountain. Het is maar een kwartiertje heen en een kwartiertje terug extra. We gaan dus even langs. We treffen alleen Astrid aan, want Piet is onderweg in Noorwegen op de vrachtwagen. We drinken even wat en praten weer een beetje bij.

Vanaf Dutch Mountain rijden wij terug naar Stöllet en slaan daar linksaf weg 62 op die uiteindelijk bij ons voor de deur langsloopt. Onderweg tanken wij nog even in Ekshärad en scoort Jan nog even een nieuwe zonnebril.

Eenmaal thuis ploffen wij lekker neer, eten wij wat en kijken wij even naar het nieuws. Vanavond doen wij het rustig aan. Lekker een boek lezen of een beetje TV kijken.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.