Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Vrijdag, 18 juni

E-mailadres Afdrukken

Vannacht word ik een paar keer wakker van de regen. Om een uur of half negen ga ik er maar uit. Met een nog slaperig hoofd zet ik de waterkoker aan voor een kopje thee. Die doet het dus niet. Langzaam dringt het tot mij door dat bij zware regenval op het Zweedse platteland ook de stroom vaak uitvalt. Niets doet het. Het licht, de TV, de boiler, de verwarming , etc. werken immers allemaal op stroom. De laptop doet het wel, maar het basestation waar wij contact mee moeten maken voor het ontvangen van email lijkt ook door de storing getroffen. Dat schiet ook niet op. Na een uurtje komt de stroom weer terug en kunnen we gelukkig een kopje thee maken.

Restaurant Far Inn 62,Munkfors

Rotonde Munkfors Centrum

We besluiten de 7 kilometer naar Munkfors te lopen voor de boodschappen. Na verleden week zijn we inmiddels wel slim genoeg om eerst even de dienstregeling van de bus te checken, want 7 kilometer lopen met een paar zware tassen is niet echt ons idee van vakantie.

Eenmaal in Munkfors tanken we eerst  weer even wat geld uit de muur. Daarna eten wij bij Far Inn 62 een zogenaamd Dagens Rätt (menu van de dag). Voor slechts + € 7,50 p.p. krijgen wij een heerlijke Oxfilégryta med råstekt potatis (een soort goulasch met gebakken aardappelen), een salade, een frisje, een kop koffie en heerlijk ijs toe. Het smaakt ook nog allemaal heerlijk.

Bij de Coop/Konsum doen wij nog even de noodzakelijke boodschappen en dan is het alweer tijd om naar het busstation te gaan. Daar komen we Toni Jansson, de chef van het toeristenbureau in Munkfors, tegen en kletsen nog een minuut of 10 met hem tot de bus komt. De bus zet ons bijna voor de deur af.

Wij zien in de mailbox een mailtje van Henrik Tågmark, een makelaar die bij ons op de site adverteert, en spreken af dat hij en zijn vriendin Lena a.s. dinsdag bij ons op bezoek komen. We sturen ook even een mailtje naar Old Bikers MC dat wij, als het weer zo blijft, morgen niet meerijden naar Lesjöfors.

's Avonds kijken we lekker een beetje TV en lezen we een boek. Joyce leest in haar nieuwe aanwinst "Nils Holgerssons underbar resa genom Sverige" die we van de week op Mårbacka gekocht hebben.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.