Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Zaterdag, 19 juni

E-mailadres Afdrukken

Vandaag staat een rit met Old BikersMC uit Hagfors naar Lesjöfors op het programma, maar de weergoden lijken lelijk roet in het eten te gooien. We gaan eerst even de noodzakelijke boodschappen in Munkfors doen en rijden heen en terug in de regen.

Zelfgemaakte 'Holland'-versiering

Bruiloft Victoria & Daniël op TV

We stellen de plannen voor vandaag bij. We blijven lekker thuis. We kijken eerst Nederland-Japan. Om in de stemming te komen fabrieken we even zelf wat “Holland”-versiering (zie foto) in de tuin, zodat heel Zweden kan zien dat hier de echte voetbalfans wonen. Ons huisje was het meest uitbundig versierd van alle 15 huisjes in Höje! Laughing

Na de gewonnen wedstrijd tegen Japan kijken we ook nog naar de bruiloft van kroonprinses Victoria met Daniël Westling. We konden kiezen uit de Nederlandse en de Zweedse zenders en kwamen al snel tot de conclusie dat je in Nederland een veel betere uitzending had dan in Zweden. In NL werd gewoon de gehele gebeurtenis in beeld gebracht met een commentaarstem op de achtergrond. In Zweden had je telkens 1 minuut bruiloft gevolgd door 5 minuten discussie met allerlei ‘deskundigen’ in beeld. Daardoor miste je dus telkens 5 minuten van de plechtigheid. Jammer!

Als avondeten hebben we voor een typisch Zweeds gerecht gekozen – pizza! Dat is geen grapje, want als je Zweedse kinderen vraagt twee typisch Zweedse gerechten te noemen krijg je in 98% van de gevallen pizza en kebab te horen.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.