Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Zondag, 20 juni

E-mailadres Afdrukken

Vanochtend slapen we eerst maar weer eens lekker uit. Het is in Zweden vandaag geen vaderdag. Dat houd ik dus even tegoed. Na een lekker ontbijtje besteden we ook maar eens wat tijd aan het huishouden, want daar is nog niet heel erg veel van gekomen.

Het weigerende slot ...

Old Bikers T-shirt

Om half twee komen Hasse en Marina, goede vrienden uit Älvsbacka, gezellig bij ons op visite. We kletsen weer eens helemaal lekker bij met ze. Het valt ze op dat Joyce inmiddels ook een aardig bekkie Zweeds meespreekt en dat bovendien nog tamelijk goed doet ook. Het weer is inmiddels aardig bijgetrokken en we zitten dus lekker in de voortuin. Rond half vijf gaan ze weer eens op huis aan. Helaas is Marina de grote pot Calvé pindakaas die wij elk jaar voor haar meenemen vergeten.

Wij maken nog even een wandelingetje rond Höje. Bij een van de huizen staat een Nederlandse auto en Joyce raakt in gesprek met een mevrouw die op de veranda zit. De mensen in het huis blijken het gehuurd te hebben en geven ons niet alleen het adres van de verhuurder, maar geven ons ook een complete rondleiding door het huis. Best een leuk huis. Misschien iets voor volgend jaar.

Eenmaal weer thuis bellen wij nog even Ingvar “Fido” Petersson, de vice-voorzitter van Old Bikers MC. We spreken met hem af om morgen twee T-shirts af te halen in Hagfors bij hem thuis of op zijn werk.

Bij het van de motor halen van de koffers van Joyce zit het slot van de linker koffer muurvast. De sleutel kan erin, maar er is geen beweging in te krijgen. Dat is een probleem, want een koffer die niet open kan betekent een halvering van de bagagecapaciteit. Na een tijdje prutsen, het binnenwerk van het slot inspuiten met kettingvet en een forse klap op het slot geeft het ding eindelijk mee. Nu maar hopen dat het goed blijft werken.

Joyce belt nog even met John en stuurt nog even een SMS-je naar Jaap, de schilder die tijdens onze vakantie hard in ons huis aan het werk is geweest en volgens John prima werk heeft geleverd.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.