Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Maandag, 21 juni

E-mailadres Afdrukken

Als we om half 9 opstaan schijnt de zon al een paar uur volop. Het is immers vandaag de langste dag van het jaar en het gaat hier niet echt donker worden vannacht. Een heerlijke dag om motor te rijden! We hebben op het navigatiesysteem nog één route staan die we nog niet gereden hebben en dat gaan we dus vandaag doen.

Stop bij B&B de Meeuwenberg

Lunch bij Taverna, Storfors

Om kwart over 10 klimmen wij op onze motoren. Vanuit Höje rijden we naar het zuiden en slaan bij Munkfors linksaf naar Sunnemo. Daarna volgen wij wegnummer 240 langs Älvsbacka en Molkom naar Värmlands Rasta bij Väse aan de E18. Over de E18 vervolgen we onze weg richting Kväggen. Daar willen we even gedag zeggen bij B&B de Meeuwenberg van Joke & Jan Groot Jebbink. Helaas treffen wij Joke  en Jan niet thuis en we rijden naar weg 23 die ons naar Storfors voert. Daar stoppen we voor de lunch. We kiezen weer voor een Dagens Rätt. Deze keer krijgen wij een salade die je zelf mag samenstellen, een frisdrankje, een kebabschotel met brood en een kopje koffie met een koekje toe. De schade is slechts € 6,- p.p.

Na de lunch vervolgen wij onze reis via weg 26 naar Filipstad en nemen daar weg 246 richting Hagfors. In Hagfors bellen wij even Ingvar “Fido” Pettersson over de T-shirts. Wij kunnen die gewoon bij hem thuis ophalen. Het huis is snel gevonden, maar wij moeten nog even wachten tot hij er zelf ook is. De T-shirts zijn erg leuk en we praten nog even wat met Fido over zijn motoravonturen door een groot deel van Europa.

Na het afscheid rijden wij weer richting Höje. Wij rijden eerst even “stilletjes ons huisje voorbij”, want er moeten nog even wat boodschappen gedaan worden in Munkfors. Om 5 over 4 rijden wij weer het erf op.

Het avondeten doen wij thuis even met een lekker broodje, omdat wij de lunch al vrij uitgebreid hebben gedaan vandaag.

De ketting van de motor van Joyce krijgt na thuiskomst ook weer even een beetje vet. Verder onderhoud van de brommers is niet nodig.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.