Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Dinsdag, 22 juni

E-mailadres Afdrukken

Vanochtend gaan we eerst even langs bij Hennie v.d. Weerd in Mangstorp. Het gaat nu gelukkig weer goed met haar, want ze is de afgelopen winter behoorlijk ziek geweest. Tijdens ons bezoekje komt er een Zweedse meneer met zijn dochter aan de deur . Hij zegt boeken te schrijven en of dat misschien iets voor mij is. Ik vertel de goede man dat ik slechts op bezoek ben en dat de vrouw des huizes de Zweedse taal niet machtig is. Hij wil nog even weten wie er in alle huizen om ons heen wonen, maar daar kan ik hem ook al niet mee verder helpen. Zonder een woord te zeggen draait de man zich om en verdwijnt.

Na het bezoek aan Hennie doen wij even flink wat boodschappen in Munkfors. We krijgen vanavond om half acht visite en we weten niet of de mensen dan al gegeten hebben  of niet. We gaan maar voor alle scenario’s. Koffie met iets lekkers erbij, frisdrank, bier, knabbeltjes, een lekkere schaal zelfgemaakte lasagne en een salade.

Om  precies half acht komen Henrik en Lena aan. We gaan heerlijk buiten op de veranda zitten en kletsen weer lekker wat bij. Ze hebben inderdaad nog niet gegeten en we gaan dus voor de lasagne met een lekker biertje erbij. Om een uur of half 10 gaan ze er weer vandoor, want Henrik moet morgen de dakpannen op zijn nieuwe huis gaan leggen.

In de email zit nog een klusje van Birger, de zoon van Henrik, die ook makelaar is. Dat doen wij ook gelijk nog maar even.  We zitten nog even na met z’n tweeën met een lekker drankje voor we naar bed gaan.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.