Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Woensdag, 23 juni

E-mailadres Afdrukken

Vandaag is onze laatste hele dag in Höje voor we weer richting Nederland gaan. We ruimen lekker het een en ander op en bij het leegmaken van de koelkast blijkt dat we nog een hele flinke boodschappentas  met nieuwe spullen over hebben die wij niet meer gaan opmaken. Geen probleem, want we moeten toch nog even gedag zeggen bij de Tonnie’s en dan geven we de tas daar wel even af. Bij de Tonnie’s zitten we alweer snel een uurtje aan de koffie, want aan gespreksstof hebben wij nooit tekort.

Na de Tonnies gaan wij ook nog even gedag zeggen bij Peter & Corina. Ook daar zijn we natuurlijk niet  zomaar weg. Na een ijsje en het oplossen van een printerprobleem gaan wij nog even langs bij de ICA in Råda om de laaste lege flessen en blikjes in te leveren. We maken gelijk even van de gelegenheid gebruik om de motorbanden even te checken en op spanning te brengen voor zover dat nodig is.

Thuis is het ‘restjesdag’ en Jan eet de laatste lasagne op en Joyce neemt wat boterhammen met het beleg dat er nog is.

Na het eten gaan we de tassen alvast weer inpakken, want dat scheelt morgen een hoop werk. We gaan lekker bijtijds naar bed, want morgen wordt het weer een lange dag.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.