Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Donderdag, 24 juni

E-mailadres Afdrukken

Vandaag vertrekken wij uit Höje weer richting Nederland. Wij gaan overnachten in Edsleskogs Wärdshus in de provincie Dalsland. Het is slechts een ritje van ongeveer 160 kilometer.

Uitzicht vanaf onze kamer

Het is hier wel uit te houden ...

Als we opstaan is het al ruim 20 graden. Voor vertrek maken wij nog even het huisje helemaal aan kant en draait Joyce nog even een wasje, want de geleende spulletjes moeten natuurlijk weer keurig schoon terug naar de eigenaren.

Om een uur of half 12 zetten wij koers naar het zuiden gaan in Karlstad even langs bij Makelaar Tågmark. Helaas heeft Birger om 13.00 uur een afspraak met een klant en zodoende geen tijd voor ons. Zijn collega Bosse is er ook niet en we besluiten dan maar verder te rijden.

In Säffle maken wij een lunchstop bij de plaatselijke McDonalds. Af en toe best lekker dat junkfood.

Ongeveer half 3 komen wij aan in Edsleskog. Prachtig hotel aan het meer en een mooie kamer met uitzicht. We genieten lekker van het zonnetje op het terras aan het meer en dineren daar ook. ’s Avonds om half 9 kijken wij Nederland-Kameroen en daarna praten wij nog wat met de eigenaren Johan & Hanneke Postma. Om half 12 klimmen we in bed.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.