Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Zaterdag, 26 juni

E-mailadres Afdrukken

Vanochtend worden wij al om 06.45 uur gewekt door de scheepsomroep. De reis van Göteborg naar Kiel is een half uur korter dan verwacht door een gunstige wind. We gaan er maar direct uit, maken toilet, pakken de tassen weer in  en trekken maar gelijk de motorkleding aan.

Even ontspannen in Leer

Haventje van Leer

Daarna gaan we even op zoek naar iets eetbaars en een kop koffie. Dat is aan boord geen probleem. Restaurants genoeg. Wij kiezen voor hetzelfde restaurant als gisteravond en genieten van het magnifieke uitzicht als de boot Kiel binnenvaart.

Een kwartier voor aankomst gaan we terug naar de hut, trekken de motorjacks aan, pakken de bagage en gaan naar het autodek. Beide motoren staan nog net zo mooi als dat wij ze vastgezet hebben. Al snel rijden we van boord en zetten we om kwart voor negen koers naar Leer, vlakbij de Nederlandse grens.

Vanwege de slechte staat van het wegdek op grote delen van de Bundesstraße schieten we niet erg op.  Onderweg tanken we een keer en stoppen we even voor een kop koffie en een broodje. Pas om drie uur komen we aan bij Pension Bolland. De kamer is erg mooi en de motoren staan lekker in de garage vannacht. Te voet gaan we het stadje verkennen. Al snel vinden we een heerlijk terrasje aan de haven waar we even wat drinken. Hierna zoeken we even een pinautomaat, want de euro’s moeten weer even aangevuld worden.  Leer blijkt een heel aantrekkelijk stadje te zijn waar je normaal niet zo snel zou stoppen. Na even rondgelopen te hebben gaan wij terug naar ons terrasje aan de haven om lekker te dineren.

Om een uur of half 8 zijn we terug in onze B&B en doen wij het vanavond maar even rustig aan. De rit van vandaag was eigenlijk  net even te lang voor het mooie.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.