Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Zondag, 27 juni

E-mailadres Afdrukken

Vanochtend staan we om 8.00 uur op en gaan wij om ongeveer 8.45 aan het ontbijt. We genieten lekker op ons gemak van het ontbijt en praten wat met de overige gasten. Rond half 10 stappen we op de motoren voor het laatste stukje naar huis. De eerste 30 kilometer volgen wij nog de wat kleinere wegen, maar daarna is het de A7 die ons vlotjes richting Schagen brengt.

In Joure stoppen we even bij Hajé aan de rotonde voor de traditionele laatste koffiestop als we terugkomen uit Scandinavië. Na een vlotte reis komen wij om 12.50 uur weer lekker veilig thuis.

We kunnen gelijk weer aan het werk, want we hebben tijdens onze afwezigheid opnieuw laten behangen en de plafonds laten witten. Alle meubels stonden midden in de kamer en die moeten dus weer allemaal op hun plek geschoven worden. Schilderijtjes, foto's en lampjes moesten weer opgehangen worden, etc. Om een uur of zes is het gehele huis weer in bewoonbare staat en is alle bagage weer opgeruimd en kan de eerste wasmachine gestart worden.

Wij hebben een verschrikkelijk mooie vakantie gehad en gaan zeer waarschijnlijk volgend jaar weer met de motor richting Scandinavïë.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.