Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Wonen & werken Emigratieboeken Spreken is zilver, goud wordt het nooit


Spreken is zilver, goud wordt het nooit

E-mailadres Afdrukken

In 2002 is Patricia van Trigt met haar gezin verhuisd naar Zweden. Patricia is nu arbeidsbemiddelaar bij arbetsformedlingen, het Zweedse arbeidsbureau.

Op humoristische wijze vertelt zij over de soms bizarre dingen die ze meemaakt in dit inmiddels al weer derde boek van haar hand over Zweden.

Vooroordelen, integreren en solliciteren, alles komt aan bod in de verhalen. Daarnaast geeft ze een scala aan tips. Wat moet je wel en wat vooral niet doen bij een sollicitatie, studeren in Zweden, jezelf verkopen, het Zweedse werktempo en veel meer wetenswaardigheden passeren de revue.

Samengevat een luchtig geschreven, humoristische frisse kijk op het werkklimaat in Zweden.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.