Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Wonen & werken Emigratieboeken Waarom Zweden? Daarom Zweden?


Waarom Zweden? Daarom Zweden?

E-mailadres Afdrukken

In 2002 hebben Patricia en Richard van Trigt, samen met hun kinderen Quinta, Robin en Savannah een belangrijke stap in hun leven genomen. Ze zijn verhuisd naar Zweden en zijn daar het Grangärde Hotel in Dalarna begonnen.

In haar voorgaande boek `Zweden, te mooi om waar te zijn?` beschrijft Patricia op luchtige wijze hoe het een Nederlandse familie in Zweden vergaat na zo een grote verandering. Nu dat ze een paar jaar in Zweden woont, is ze als geen ander in staat om de voor-en nadelen van wonen in Zweden te beoordelen. Ze kijkt naar de Zweedse maatschappij met een Nederlandse achtergrond en kan als `allochtoon` eenvoudiger de vinger op de zere plek leggen dan de Zweed zelf.

In dit boek beschrijft Patricia de culturele verschillen tussen Nederland en Zweden op haar eigen humoristische manier, hetgeen het lezen van dit boek tot een genot maakt voor Zweden-liefhebbers.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.