Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Algemeen Kunst & Cultuur Schilderijen van Anna G. Kool-Troost


Schilderijen van Anna G. Kool-Troost

E-mailadres Afdrukken

Zweden heeft op veel mensen een grote aantrekkingskracht. Dit land is ook een van de inspiratiebronnen van Anna G. Kool-Troost. Zo is er o.a. het negenluik te zien; 9 bij elkaar horende schilderijen die een verslag zijn van een van de vele zeilreizen naar de Zweedse oostkust. Op ieder schilderij is een voorwerp aangebracht dat meestal afkomstig is uit Zweden.

Veel van haar werk heeft te maken met zee en water. Regelmatig verwerkt zij strandvondsten op haar schilderijen. Deze dikwijls fraai gevormde stukken hout met hun bizarre structuur geven het werk vaak letterlijk extra dimensie.

Haar liefde voor het water is niet verwonderlijk, zij woont en werkt in Callantsoog, heeft een varende echtgenoot en is een enthousiast (zee)zeilster.

Anna werkt met acryl en gemengde techniek op paneel. Zij schildert niet realistisch, maar het getoonde is zeker herkenbaar en zal velen aanspreken.

Meer werk van Anna G. Kool-Troost is hier te zien.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.