Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vakantie Nationale parken Dalby Söderskog


Dalby Söderskog

E-mailadres Afdrukken

Dalby Söderskog Nationaal Park

Dalby Söderskog is het voornaamste loofbos op de vruchtbare vlakte van Skåne. Een buitengewoon soort loofbos met een uitbundige lentebloei, enorm bladerdek in de zomer en intensief gezang van de vele vogels. Het is ook een veranderend bos. Aan de ene kant door haar eigen natuurlijke ontwikkeling en aan de andere kant onder invloed van het omringende  cultuurlandschap.

Op ruim 10 kilometer van Lund ligt Dalby Söderskog, een prachtig loofbos met continentale allure. Het park is vooral in de lente erg mooi als de grond bedekt is met bosanemoon, gele anemoon, lenteui, papaver en speenkruid. De flora gedijt goed op de kalk- en krijtrijke toplaag.

In het park groeien verschillende soorten loofbomen: es, olm, eik en beuk. In het park vind je verder nog: appelboom, paardenkastanje, linde, esdoorn en boswilg.

Het halve park wordt omzoomd door een merkwaardige en interessante aarden wal van 56 meter breed en op sommige plaatsen meer dan een meter hoog. Mogelijk is dit een restant van een vroegere vesting of nederzetting.

Kaart Dalby Söderskog Nationaal Park

Bezienswaardigheden

De bloemenpracht in het voorjaar en het rijke vogelleven.

Oppervlakte

36 hectare

Nationaal park sinds

1918

Ligging

Ten oosten van Lund in de gemeente Lund in de provincie Skåne.

Reistips

Het park is bijzonder eenvoudig per auto te bereiken. Er is een afrit van rijksweg 16 tussen Lund en Dalby. Parkeerplaats bij de entrée van het park.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.