Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vakantie Algemeen Communicatie


Communicatie

E-mailadres Afdrukken

Alarmnummer

Evenals in Nederland is ook in Zweden het algemene alarmnummer 112.

Bellen naar Nederland

Om vanuit Zweden naar Nederland te bellen draait/toetst U achtereenvolgens het internationale toegangsnummer (00), het landnummer voor Nederland (31), het netnummer zonder de eerste 0 en het abonneenummer. Bellen naar Zweden Om vanuit Nederland naar Zweden te bellen draait/toetst U achtereenvolgens het internationale toegangsnummer (00), het landnummer voor Zweden (46), het netnummer zonder de eerste 0 en het abonneenummer.

Bellen zonder geld

De meeste telefoonautomaten in Zweden accepteren de meeste bekende credit cards zoals : Visa, American Express, Mastercard.

Inlichtingen

In Zweden kunt U op verschillende manieren informatie over telefoonnummers of namen verkrijgen. Telefoonnummers binnen Zweden 118 118 Telefoonnummers buiten Zweden 079 77 Naam, adres en woonplaats 079 79

Internet

Op een honderdtal plaatsen in de Zweedse steden zijn door Telia Inform@fon-automaten geplaatst. Naast het voeren van gewone telefoongesprekken kunt U op deze apparaten ook Uw E-mail lezen of op het Internet surfen. Het groeiende aantal mobiel-telefoons heeft ertoe geleid dat Telia het aantal gewone telefoonautomaten aan het verminderen is. Deze automaat wordt echter gezien als een uitbreiding van de service naast de mobiel-telefonie. De startpagina op deze telefoon is een speciale variant van de "Passagen" website.

Mobiele telefoons

In Zweden maakt men gebruik van een tweetal mobiele netwerken. Het NMT en het GSM-netwerk. Dankzij samenwerkingsafspraken tussen de Nederlandse en de Zweedse telecom-bedrijven kunt u uw mobiele telefoon ook in Zweden gebruiken. NMT biedt op dit moment nog de beste dekking. Het GSM-net wordt echter in hoog tempo uitgebouwd. In alle steden/dorpen en langs de doorgaande wegen heeft men een uitstekende GSM-dekking.

Postkantoren

De Zweedse postkantoren zijn, in het algemeen, geopend van 09:00 tot 18:00 uur op maandag t/m vrijdag. Op zaterdagen meestal van 09:00 tot 12:00 uur. In de grote steden zijn de postkantoren soms wat langer open. Op de meeste dagen voor feestdagen gelden de uren zoals die normaal gelden op zaterdag.

Telefoonautomaten

De meeste van Telia's telefoonautomaten zijn kaartautomaten. U kunt hierbij kiezen of U met een telefoonkaart of een credit card wilt bellen. Muntautomaten vindt U uistluitend nog op vliegvelden, treinstations etc.

Telefoonkaart

Voor het bellen vanuit een telefooncel dient men meestal te beschikken over een telefoonkaart. Telia verkoopt telefoonkaarten met 30, 60 of 120 markeringen.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.