Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Onroerend goed Diverse objecten Te koop bouwkavels Ölands Skogsby


Bouwkavels Ölands Skogsby

E-mailadres Afdrukken

Ölands Skogsby behoort tot de gemeente Mörbylånga en ligt op zuidelijk Öland. Het eiland Öland heeft een vaste bevolking van 25.000 personen, maar in de zomermaanden groeit dit tot meer dan het dubbele. Een gunstig klimaat en de regelmatige bezoeken van de Koninklijke familie maken het eiland aantrekkelijk. Het eiland is door middel van een brug verbonden met Kalmar, een middelgrote stad met een interessante geschiedenis op het vasteland van Zweden.

Wij bieden bouwrijpe kavels aan in het dorpje Skogsby, dat aan rijksweg 136 ligt op slechts 14-15 kilometer van Kalmar. In Skogsby wonen minder dan 1.000 personen, maar het dorp beschikt over voorzieningen als kinderdagverblijf, lagere school, openbaar vervoer en winkels voor de dagelijkse boodschappen. Het plaatsje groeit langzaam.

Het bouwgebied biedt plaats aan 12 kavels voor huizen van verschillende vorm en afmetingen. De detailplannen bieden ruimte aan 4 huizen van 1 verdieping, 3 huizen van 1½ verdieping en 5 huizen van 2 verdiepingen.

Belangrijk! In de vorm, de leverancier en de keuze van het huis bent u geheel vrij binnen de regels in het detailplan.

De grootte van de kavels varieert van 839 - 998 m².

Het hele gebied ligt op een lichte helling op het westen wat borg staat voor een lichte, zonnige ligging op alle kavels.

Omgeving

In het algemeen wordt Öland gekenmerkt door een heel eigen karakter en identiteit. Velen worden gegrepen door de unieke natuur, de zeldzame planten, het rijke vogelleven en het speciale licht dat vaak wordt vergeleken met de Provence in Frankrijk.

Öland ligt in een van de meest gunstige klimaatzones van Scandinavië. In de zomer schijnt de zon volop en valt er slechts weinig neerslag, terwijl in de winter de ergste koude geweerd wordt door de relatieve hoge temperatuur van de omringende Oostzee. Tegelijkertijd kan men 's winters op het vaste land in de hogere gedeelten van de provincie Småland schaatsen en skiën.

Ölands Skogsby ligt dichtbij Stora Alvaret, een plateau in het zuiden van het eiland, dat de aanleiding is waarom het zuiden van het eiland op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties is opgenomen. In dit gebied kan men veel inspiratie opdoen. De uitzichten reiken tientallen kilometers ver, de lucht gonst van het leven en in de zomer is het er buitengewoon goed toeven. Ook de andere jaargetijden hebben hun charme met bijvoorbeeld het plukken van paddenstoelen in de herfst en bloeiende orchideeën in de lente

Naast een unieke natuur biedt Öland veel andere pluspunten, zoals heel veel lokaal gekweekt voedsel van hoge kwaliteit, een rijk cultuurleven met veel handwerkslieden en kunstenaars, een flink aantal golfbanen en natuurlijk volop watersportmogelijkheden.

Prijzen

De kavels worden verkocht voor prijzen van SEK 250.000 (€ 22.826) t/m SEK 270.000 (€ 24.653). De aansluitkosten van water, telefoon en breedband Internet bedragen SEK 125.000 (€ 11.413) per kavel. De aansluitkosten voor elektriciteit bedragen ongeveer SEK 15.000 (€ 1.369), afhankelijk van de leverancier.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen (in het Zweeds of Engels).

Värmemekanik AB
Åkervägen 9
234 34 LOMMA
Telefoon: 00 46 46 2718544
Fax: 00 46 40 414803
Mobiel: 00 46 705 293156
E-mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.