Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Wonen & werken Onderwijs in Zweden Buitenschoolse opvang


Buitenschoolse opvang

E-mailadres Afdrukken

Buitenschoolse opvang is de verzamelnaam van een 3-tal werkzaamheden die zich richten op schoolgaande kinderen (voorbereidende klas of basisschool) tot een leeftijd van 12 jaar:

  • Kinderdagverblijf
  • Pedagogische zorg
  • Open kinderdagverblijf.

De buitenschoolse opvang heeft samen met het kleuteronderwijs een dubbele taak. Het moet een goede basis vormen voor de opgroei van het kind en de ontwikkeling en het leren stimuleren. Daarnaast moet het de ouders de mogelijkheid bieden om het ouderschap met werk of studie te combineren.

De gemeenten zijn verplicht om aan kinderen waarvan de ouders werken of studeren een plaats te bieden op een kinderdagverblijf of in de pedagogische zorg. Tevens dient de gemeente binnen redelijke grenzen rekening te houden met de wensen van de ouders op gebeid van de zorg.

Voor kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar kan de zorg ook geboden worden in de vorm van een open kinderdagverblijf.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.