Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

 • Vergroot lettergrootte
 • Standaard lettergrootte
 • Verklein lettergrootte


Volkshogeschool

E-mailadres Afdrukken

Er zijn 148 volkshogescholen in Zweden. Iedere volkshogeschool bepaalt zelf welke cursussen er worden aangeboden en hoe deze cursussen worden gegeven. De cursussen zien er daarom niet overal hetzelfde uit.

Er zijn verschillende soorten cursussen: eenjarige cursussen, korte cursussen, zomercursussen of cursussen op afstand. De langere cursussen kunnen worden onderverdeeld in:

 1. Algemene cursussen als alternatief voor volwasseneneducatie. De cursussen zijn vergelijkbaar met en gelijkwaardig aan de vakken zoals die op de basischool en het gymnasium worden gegeven.
 2. Bijzonder cursussen die gericht kunnen zijn op:
  • Speciale interesses (muziek, kunst, milieu)
  • Vakgebieden (spelbegeleider, behandelassistent, tekenspraak tolk)
  • Groepen (gehandicapten, immigranten)

Informatie over het gehele cursusaanbod kun je vinden op de website: http://www.folkhogskola.nu/

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.