Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vervoer naar Zweden Per vliegtuig


Per vliegtuig

E-mailadres Afdrukken

Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je in twee uur naar Stockholm. De vliegvelden van Göteborg en Kopenhagen bereik je al na één of anderhalf uur. En de goedkope luchtvaartmaatschappijen hebben ook Zweden inmiddels opgenomen in hun lijndiensten. De bestemming Oslo (Noorwegen) kan met name interessant zijn voor mensen die naar Dalsland, Värmland of Dalarna op vakantie gaan. De bestemming Kopenhagen (Denemarken) kan interessant zijn voor mensen die naar Zuid Zweden op vakantie gaan.

KLM

De KLM is voor veel Nederlanders als zij gaan vliegen de meest voor de hand liggende luchtvaartmaatschappij. KLM vliegt dagelijks naar Stockholm, Gotenburg, Linköping en vanaf 4 mei 2014 naar Växjö in Zweden. Mensen die bijvoorbeeld naar Värmland willen kunnen natuurlijk ook kiezen voor de luchthaven van Oslo in Noorwegen. Als de bestemming in Zuid Zweden ligt is de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken misschien een goed alternatief.

Ook voor een stedentrip naar een van de 4 Scandinavische hoofdsteden ben je bij KLM aan het goede adres.

Overige vliegmaatschappijen

Sterling: Amsterdam - Kopenhagen, Stockholm/Arlanda (alleen in de zomer).

Ryanair: Eindhoven - Skavsta, Düsseldorf/Weeze - Skavsta,Växjö en Göteborg, Brussel - Stockholm/Bromma.

Malmö Aviation: Brussel - Stockholm/Bromma, Göteborg en Umeå.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.