Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vervoer naar Zweden Per trein of bus


Per trein of bus

E-mailadres Afdrukken

Vooral in de zomer zijn er prima bus- en treinverbindingen tussen Nederland en Zweden.

Trein

Voor wie genoeg tijd heeft en graag comfortabel reist, is de trein een goed alternatief. Je kunt gemakkelijk opstappen op diverse stations in Nederland en België. Bovendien zijn er speciale goedkopere ticketaanbiedingen tijdens de vakantieperiodes. Meer informatie vind je bij NS of Deutsche Bahn.

Bus

Een busreis is de goedkoopste manier om naar Zweden te reizen. Meerdere keren per week is er een directe busverbinding vanuit verschillende opstapplaatsen in Nederland en België. Voor meer informatie:

Eurolines Nederland: tel: +31-20-560 87 88

Eurolines  België: tel: +32-2-274 13 50

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.