Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vakantie Provincies Östergötland


Östergötland

E-mailadres Afdrukken

Östergötland - Prehistorische kolonisten

Wapen van ÖstergötlandÖstergötland en Västergötland zijn de dichtsbevolkte gebieden van Zweden. De grond hier is zeer vruchtbaar. Er zijn dan ook talloze bewijzen gevonden die op prehistorische kolonisten duiden, die hier de landbouw bedreven in het stenen, bronzen en ijzeren tijdperk.

Ook doorkruist het bekende Götakanaal, met zijn 65 sluizen Östergötland. Hierop kunt u een prachtige boottocht maken. Östergötland heeft ook vele kastelen, hereboerderijen en middeleeuwse kloosters.

Wist u dat ...

  • de beroemdste runensteen uit Zweden bij de kerk van Rök ligt, die met zijn 800 tekens de langste runeninscriptie ter wereld is ?
  • Vadstena een prachtig slot heeft(1545-1620), gebouwd in renaissancestijl door Gustav Vasa ?
  • Linköping de hoofdstad van Östergötland is ?
 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.