Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Onroerend goed Diverse objecten Te koop Ingelstorp Restaurant & Pension


Ingelstorp Restaurant & Pension

E-mailadres Afdrukken

Ingelstorp, een stukje paradijs in de streek Österlen

Durf jij je droom te leven?

Klik op de foto voor een groter formaat en/of meer foto's!

Met pijn in het hart moeten de huidige eigenaren om medische redenen afscheid nemen van hun levenswerk.

Midden in het idyllische Österlen ligt het pittoreske dorpje Ingelstorp en midden in dit dorpje ligt Ingelstorps Restaurang & pensionat, www.ingelstorp.com.

Te midden van een fantastisch dorpsgevoel en gezellige buren, liggen deze 3 ruime gebouwen met heel veel mogelijkheden die de spil van het dorp vormen. Hier stopt elke dag de schoolbus met kinderen uit het dorp en hier ontmoeten alle dorpsbewoners elkaar om te praten over de dagelijkse dingen en gebeurtenissen.

Het bedrijf is verschillende malen onderscheiden en in het nieuws geweest zowel voor haar uitstekende eten en service als voor haar aparte vormgevingsdetails van de architect Thomas Marcks von Würtenberg, die de laatste jaren verschillende onderscheidingen heeft gewonnen.

Op slechts iets meer dan 10 kilometer van Ystad en haar treinstation en met bussen die meerder keren per dag rijden voelt het alsof je midden in het centrum van alle gebeurtenissen bevindt, maar dan met de rustige inslag van stilte, vogelzang, kalmte en rust.

Ingelstorp ligt slechts 4 kilometer van Ale stenar en Kåseberga, een werelderfgoed dat tegenwoordig door ongeveer 1 miljoen toeristen per jaar bezocht wordt. Een van de twee wegen hierheen vanaf Ystad loopt langs de entree van Ingelstorps Resaturang & Pensionat. Wat er ook gebeurt er zullen altijd nieuwsgierige gasten en bezoekers binnen komen.

Met kilometerslange stranden op fietsafstand, twee kinderdagverblijven, een school, een winkel en een bank ontbreekt er niets om je droom te laten uitkomen.

Het object bestaat uit 3 gebouwen, waarvan 1 woonhuis en 2 commerciële gebouwen,op een parkachtig perceel zonder inkijk met een groot buitenterras en grote grasvelden (buitengewoon geschikt voor optredens, concerten, voetbal, etc.)

Klik op de foto voor een groter formaat en/of meer foto's!

Het centrale hoofdgebouw bevat op dit moment een restaurant, een receptie en 8 eetzalen rondom de grote, open keuken in het midden van het restaurant en heeft 3 grote in- en uitgangen, waarvan 2 naar het buitenterras en de tuin en een naar de dorpsstraat. Een van de eetzalen is ingericht als salon met twee zitgroepen en een 52-inch flatscreen TV aan de muur, eentweede eetzaal is ingericht als bar, receptie en kassa, een derde eetzaal is ingericht als uitbreiding van de bar met  groepen fauteuils. De overige 5 eetzalen zijn ingericht als restaurant met in totaal 80 zitplaatsen verdeeld over 40 tafels. Er zijn in totaal 95 zitplaatsen en dat is tevens het maximaal toegelaten aantal personen dat zich hier gelijktijdig mag bevinden.

Het servicegebouw dat zich tegen het restaurant aan bevindt bevat o.a.: personeelsruimte met douche en toilet, wasruimte, schoonmaakruimte, droge voorraadruimte, keuken, afwasruimte, stookruimte, drankopslag, 4 toiletten en een gehandicaptentoilet/ babyverzorgingsruimte. Alle ruimten in het servicegebouw liggen langs en lange galerij, met 4 glazen verandadeuren, waarin op dit moment een "vintageboetiek" met kleding is gevestigd (niet bij de koop inbegrepen).

Aan de voorzijde van het hoofdgebouw is een parkeerplaats voor 3 touringcars en aan de achterzijde, met een directe ingang naar de bar, is er een parkeerplaats voor 20 personenauto’s. In het park schuin achter het restaurant kunnen zonder problemen nog 30 personenauto's geparkeerd worden.

Klik op de foto voor een groter formaat en/of meer foto's!

Het kleinere gebouw naast het restaurant biedt op de begane grond plaats aan 4 tweepersoons hotelkamers met eigen kleedkamer, douche en toilet. De kamers delen een lobby met een eethoek, sofa en twee fauteuils. Vanuit de lobby loop je via een glazen verandadeur zo de tuin in. De bovenverdieping is niet ingericht, nog geheel in de stijl van de 20-er jaren en heeft 3 kamers, waarvan 1 met een groot balkon op het oosten. Op dit moment worden de kamers gebruikt voor overnachtende vrienden en bekenden en ons zomerpersoneel.

Op enkele meters van het hoofdgebouw ligt het woonhuis met een goed afgescheiden tuin en een zonnig terras in de luwte. Het huis bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond vind je een grote, open woonkamer van 40 m² met grote ramen en verandadeuren naar het terras, een slaapkamer die op dit moment als kantoor/gastenkamer/kleedkamer gebruikt wordt, een grote keuken, een badkamer, grote voorraadruimten met 2 ingangen, een ouder deel met sauna en douche en uitgang naar het terras. De benedenverdieping is in de 90-er jaren geheel gerenoveerd en voorzien van een nieuwe geïsoleerde bodemplaat en is in 2006 helemaal van eiken parket voorzien. Op de verdieping vind je 2 slaapkamers, een gezelschapskamer, een badkamer en een grote voorraadkamer die op dit moment als slaapkamer voor het jongste kind wordt gebruikt. De bovenverdieping is niet gerenoveerd , maar verkeert in goede staat. In 1996 is de bovenverdipeing wel helemaal voorzien van 3-dubbel glas. Het huis is tijdens haar bestaan (sinds 1890) diverse keren gerenoveerd en beschikt over een hoge standaard die sommigen, afhankelijk van hun smaak, misschien wat ouderwets vinden.

Beschrijving

Woonhuis Ingelstorp, 49:19, 49:3

Adres Ingelstorpsbyväg 6,
270 21 Glemmingebro
Gemeente Ystad
Land Zweden
Bouwjaar 1870
Gerenoveerd 1970 - nieuwe bodemplaat, 1991 – nieuwe water-  en afvoerleidingen, 1992 - nieuwe keuken, 1993 - nieuwe badkamer, 1997 – nieuwe ramen bovenverdieping, 2006 – bewapening alle buitenmuren, nieuwe geïsoleerde bodemplaat.
Woonoppervlakte 142 m², overige ruimten  52 m²,  1½-verdieping woonhuis  met ingerichte zolder.
Bouwaard Fundering, gegoten betonplaat. Opbouw, steen, klei en gasbeton wanden. Balkenlaag, hout. Geveladfwerking, pleisterkalk. Dakafwerking, betonpannen. Dakgoten, metaal. Beglazing, 3-dubbel glas/2-dubbel glas. Ventilatie, natuurlijke ventilatie.
Verwarming en elektriciteit CV-ketel geschikt voor olie, hout en elektra, accumulatortank van 500 liter. Luchtwarmtepomp uit 1998.
Exploitatiekosten Elektriciteit, warmte, water, afvalinzameling, rente en aflossing ca. SEK 20.000,- (€ 1.821) per jaar.
Perceeloppervlakte 786 m², heerlijke aan het zicht onttrokken tuin met veel appelbomen en bessenstruiken, groot grasveld en l-vormig terras in de luwte met de gehele dag zon.
Water en riolering Aangesloten op gemeentelijke watervoorziening en riolering.
Ontwerp Begane grond: Entree met plavuizen, grote woonkamer met parketvloer (ca. 60 m²) met grote ramen op het westen. Een slaapkamer met parketvloer en kastenwand. Ruime keuken met parketvloer en Mobalpha keuken uit 1992. In de keuken vind je koelkast, vriezer, kookeiland met afzuigkap, ingebouwde oven, magnetron en vaatwasser. Betegelde badkamer met ligbad uit 2002. Opslagruimte in voormalige garage met voedselopslag, stookruimte, wasruimte, sauna met douche (aan renovatie toe).
Eerste verdieping: L-vormige gezelschapskamer met parketvloer, een slaapkamer met laminaatvloer, douche met toilet  en zolderruimte. NB De plafondhoogte op de bovenverdieping si slechts 1,92 meter.
Commentaar van de huidige eigenaren Een ongelofelijk  gezellig huis, waar hier en daar een klusje gedaan moet worden, met een perfecte ligging in het dorp en fantastische buren.

Restaurant en pension, Ingelstorp 49:23

Adres Ingelstorps Byväg  8, 270 21 Glemmingebro
Bouwjaar Werkplaats 1929, Woonhuis 1915
Gerenoveerd Verbouwing van werkplaats naar restaurant  en van woonhuis naar pension in 2006.
Oppervlakte Restaurant ca. 250 m², 7 eetzalen met  120 zitplaatsen, 1 bar/entree/receptiegedeelte, servicegebouw. Buitenterras met 120 zitplaatsen.
Pension: ca. 90 m², 4 tweepersoonskamers met eigen douche, toilet en kleedkamer, een gezelschapskamer en een lobby. Op de bovenverdieping  3 oningerichte kamers en een zolder.
Perceeloppervlakte 4.990 m², mooie beschutte parkachtige tuin op het zuiden met de gehele dag, mooie gazons grenzend aan een sparrenbos.
Bouwaard Restaurant: Vloer, beton. Buitenmuren, steen met pleisterkalk aan de binnen- en buitenzijde. Binnenmuren: houten frame met gips- en MDF-platen. Dak: Houten geraamte bekleed met gipsplaten aan de binnenzijde en dakleer aan de buitenzijde.
Zijvleugel restaurant: Vloer, beton. Buitenmuren, geïsoleerd houten frame inwendig bekleed met gispplaten en uitwendig met plaatmateriaal. Binnenmuren: houten frame met gipsplaten. Dak: Houten geraamte bekleed met gipsplaten aan de binnenzijde en plaatmateriaal aan de buitenzijde.
Pension: Vloer, beton en houten balkenlaag. Buitenmuren, steen met pleisterkalk aan de binnen- en buitenzijde. Binnenmuren: steen met pleisterklak en houten frame med gipsplaten. Dak: Houten geraamte bekleed met gipsplaten aan de binnenzijde en plaatmateriaal aan de buitenzijde.
Brandtechnische bouwklasse Br2
Overigen Alle gebouwen zijn goedgekeurd door brandweer, milieu- en gezondheidsdienst, ARBO-diensten en de dienst bouw- en woningtoezicht van de gemeente Ystad.
Alarm Zeer volledige alarminstallatie met o.a. alarm voor brand, inbraak, overval, rookontwikkeling, sabotage, elektriciteitsuitval in alle gebouwen. Het alarm is gekoppeld aan de alarmcentrale van G4s.
Inrichting en uitrusting Volledige en geodgekeurde restaurantkeuken uit 2006, tafels en stoelen voor 120 gasten, 1 bar etc.
Water en riolering Alle gebouwen zijn aangesloten op de gemeentelijke watervoorziening en riolering
Verwarming en elektriciteit Eigen elektriciteitskast met 85 ampère zekeringen, verwarming d.m.v. aardverwarming  IVT Greenline HTE26M Rego 600 met accumulatortank voor 500 liter extra warm water.
Exploitatiekosten elektriciteit, warmte, water , afvalinzameling, rente en aflossing bij volledig in bedrijf zijn ca. SEK 16.000,- (€ 1.457) per maand

Algemeen

Het totale object is na gereedkomen in 2007 door makelaar Lars Sihlfeldt, in opdracht van Handelsbanken Simrishamn, getaxeerd op SEK 8.800.000,- (€ 801.544).

Huidige hypotheken met een totaalbedrag van ca. SEK 5.400.000,- (€ 491.857) lopen bij Stadshypotek, alle met variabele 3-maands rente.

De vraagprijs voor het geheel is SEK 6,700.000,- (€ 610.267) excl. eventueel bijkomende kosten en honoraria. De prijs is als volgt opgebouwd:

Coffein HB verkoopt huurrecht, inventaris en goodwill SEK 700.000,- (€ 63.759)
Restaurant SEK 2.700.000,- (€ 245.928)
Pension SEK 800.000,- (€ 72.867)
Woonhuis SEK 2.500.000,- (€ 227.711)

Het is ook mogelijk om de hierboven genoemde delen afzonderlijk te kopen. Het restaurant kan ook voor andere doeleinden worden aangekocht. In dat geval wordt de restaurantinrichting verwijderd.

Wij richten ons exclusief op de markt buiten Zweden om in Zweden niet teveel de aandacht op de verkoop te vestigen.

Voor meer informatie:

Charlotte Wängerud och Håkan Hulthén
Ingelstorps Byväg 6
270 21 Glemmingebro
Telefoon: +46 411 52 11 51
Mobiel: +46 768 82 80 88
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
WWW: www.ingelstorp.com


Foto's


Kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.