Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


B&B Heimdallhuset

E-mailadres Afdrukken

In het zuiden van Zweden in een prachtige landelijke omgeving ligt het kleine dorpje Skånes Värsjö (80 inwoners) met veel historie uit de vorige eeuw. Vanuit ons huis, met de naam ”Heimdallhuset”,  kom je direct in de natuur met veel fiets- en wandelmogelijkheden.

Wij zijn een Zweeds-Nederlands gezin dat meteen getroffen werd door de mooie omgeving en vooral door de prachtige houten (Pippi Langkous-) villa uit 1912.

We besloten in 2009 naar Zweden te verhuizen en een nieuwe start te maken. Na vele uren werk zijn we er in geslaagd om het huis te renoveren in een mix van oud en nieuw, zodat het zowel comfortabel als sfeervol is.

Omdat  ons huis omringd wordt door uitgebreide bossen en prachtige meren, is het de ideale plek voor rust en ontspanning, maar ook voor een meer actieve invulling van uw vakantie.

Door onze gemengd Zweeds-Nederlands afkomst, bent u bij ons op het ideale adres om kennis te maken met de Zweedse taal en tradities. De gastvrouw die afkomstig is uit Zweden, maar ook vele jaren in Nederland gewoond heeft, kan u veel vertellen over de Zweedse cultuur, en u bv. laten kennismaken met de Zweedse kookkunst (o.a. door workshops ” Bakken van Zweedse zoetwaren en taarten”).

B&B ”Heimdallhuset” biedt verblijf aan voor korte of langere tijd.

Appartementen en kamers

Appartement "Idunn" (2-4 personen, 53 m²)

Dit appartement ligt op de eerste verdieping, en bestaat uit een grote woonkamer, een slaapkamer en een eigen badkamer. Het is geschikt voor 2 personen, maar kan ook eventueel door 4 personen gebruik worden, aangezien de banken in de woonkamer ook tot slaapbanken zijn om te bouwen. In de slaapkamer bevinden zich 2 bedden. Op de begane grond bevindt zich een eenvoudige keuken waar u een eenvoudige maaltijd kunt bereiden.  Deze keuken deelt u met diegene die in de eenpersoonskamer verblijft.

Appartement “Frigga” (voor 4-6 personen, 75 m²)

Dit appartement ligt ook op de eerste verdieping en bestaat uit een grote woonkamer/- eetkeuken. Op de tweede verdieping bevinden  zich drie slaapvertrekken met in totaal  5 bedden. De zitbank in de woonkamer kan eventueel ook omgebouwd worden tot een slaapbank. Verder is er een badkamer aanwezig. Aan de woonkamer zit een balkon (op zuiden westen).

Bed & Breakfast-kamer “Eir” (éénpersoons-, 15 m²)

Deze kamer bevindt zich op de begane grond. Naast een eenvoudige eenpersoonskamer met bed, stoel en tafel is een aparte badkamer aanwezig met douche en toilet. Op de begane grond bevindt zich ook een kleine keuken waar gasten gebruik van kunnen maken om maaltijden, e.d. te bereiden.

Bed & Breakfastkamer “Freya“ (tweepersoons-, 20 m²)

Deze kamer is nog niet klaar. We zijn druk aan het renoveren om er een heel bijzondere kamer van te maken. Per 1 juli is deze kamer beschikbaar. U deelt samen met de éénpersoonskamer de badkamer/wc en de keuken.

Omgeving

Wandelen - De omgeving is uitstekend geschikt voor korte en lange wandelingen. De bekende Skåneleden, wandelroute van west naar oost door zuid-Zweden, loopt iets zuidelijker van ons huis.

Fietsen - Een aantal fietsen staat gratis ter beschikking.

Vissen - Er zijn diverse prachtige plekken in de buurt om te gaan vissen. Bij het Värsjö-meer (3 km. afstand) hebben we ook een boot liggen waar gasten gebruik van kunnen maken. (daghuur € 10,- )

Elandenpark - Als je geluk hebt, kun je hier elanden in het ”wild” tegenkomen. Anders is een bezoek aan een elandenpark in de buurt een alternatief, om elanden in levende lijve te aanschouwen.

Zwemmen - In de omgeving bevinden zich diverse prachtige meren waar je heerlijk kunt zwemmen. Iets verder weg (+/- 45 min. met de auto) kun je zelfs de zee in duiken.

Vlooienmarkt - In onze omgeving vind je vele tweede-handswinkeltjes (“loppis”), waar vele snuisterijen van allerlei aard bekeken en gekocht kunnen worden.

Golf - Er bevindt zich in de buurt een uitgestrekt golfterrein.

Voor meer informatie of boekingen kun je altijd contact met ons opnemen:

Saskia en Chris

Heimdallhuset
Byavägen 1-A,
280 40 Skånes Fagerhult
Telefoon: 00 46 433 50161
Mobiel: 00 46 70 9851619
Email:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
WWW: www.heimdallhuset.com

klart.se

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.