Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


De plannen

E-mailadres Afdrukken

Joyce & Jan op het zwevende veer bij Osten (D)Ook dit jaar gaat onze reis natuurlijk weer naar Zweden. De motorvakantie van het vorig jaar is ons zo goed bevallen dat wij dat dit jaar weer gaan doen. De honden gaan weer naar het dierenpension in Middenmeer.

De heenreis naar Kiel zal er grotendeels hetzelfde uitzien als verleden jaar. De eerste dag rijden wij tot Pension Breitner in Wiemsdorf en de tweede dag rijden wij door naar Kiel. Daar gaan wij dan aan het eind van de middag weer aan boord van de splinternieuwe Stena Scandinavica die ons de volgende morgen keurig in Göteborg afzet.

Vanaf Göteborg gaat de reis het eerste stuk langs de Zweedse westkust. Wij willen een bezoekje brengen aan het kustplaatsje Fjällbacka dat de belangrijkste locatie is in de boeken van de Zweedse schrijfster Camilla Läckberg. We ovenachten in Edsleskogs Värdshus in het plaatsje Edsleskog in de provincie Dalsland.

Na Edslekog staat er een kort ritje op het programma naar 'ons' vakantiehuisje in Höje. Van hieruit gaan we kortere en langere ritjes maken door de provincie's Värmland en Dalarna.

Op 23 juni zetten wij weer koers naar het zuiden. De eerste stop op de terugweg is bij Edsleskogs Värdshus. De volgende dag rijden wij naar Göteborg en schepen wij weer in op de Stena Scandinavica die ons weer terugbrengt naar Kiel. Van Kiel rijden wij naar het plaatsje Leer, dat vlak bij de Nederlandse grens ligt. Hier logeren wij nog een nachtje bij Pension Bolland. Tot slot maken wij nog een ritje naar Schagen en dan zit ook deze vakantie er weer op.

De honden hebben wij naar het pension gebracht, de koffers zijn gepakt, de banden zijn op spanning gebracht. Wij zijn er klaar voor!

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.