Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Zaterdag, 4 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Schagen - Loxstedt-WiemsdorfVandaag staat er een rit van 323 kilometer op het programma naar zo'n beetje het centrum van het EHEC-bacterie gebied in Noord Duitsland. We moeten maar even voorzichtig zijn met wat we eten.

Kwart voor 9 vertrokken wij met stralend weer uit Schagen. Het was heerlijk rustig op de weg en we schoten lekker op. Om half elf draaiden wij de parkeerplaats van Motoport Leek op voor een bakkie. Joyce heeft daar nog een shirt van Craft gekocht voor de koude(re) dagen.

Kwart over 11 gingen wij weer op pad. Aan de overkant van de A7 bij Zuidbroek was een bootttrailer met een flinke zeilboot gekapseisd en daar stond een behoorlijke file. Wij hadden gelukkig nergens last van. Een kilometer of 10 voor Nieuweschans hebben wij de A7 verlaten om onze weg binnendoor te vervolgen.

Wijs geworden na onze ervaring van verleden jaar gingen wij al vroeg in Duitsland op zoek naar een lunch. Hier sluit alles om een uur of 1 op zaterdag. In Bunde vonden wij ruim op tijd een Konditorei en daar hebben wij een lekker koppie thee en ieder twee broodjes kaas (zonder groenvoer vanwege de EHEC-bacterie) gegeten.

We zaten weer lekker van de prachtige omgeving en het fantastische weer te genieten. Onze 'doorwaai'-pakken zitten heerlijk en houden ons lekker koel. Om nog wat koeler te worden stoppen wij om een uur of twee in het plaatsje Apen voor een drankje - Joyce een 'Wasser' en Jan een 'Erdinger Alkoholfrei'. De kaart op tafel laat de lekkerste ijscoupes zien dus nemen wij ook nog een Walnootcoupe voor Joyce en een Mokkacoupe voor Jan. De ober is erg aardig en wil spontaan een foto van ons maken. Niet gewoon even klikkerdeklak een foto, maar hij maakt een hele compositie.

Lekker gevuld klimmen wij weer op de brommers voor het laatste stukje naar Pension Breitner in Loxstedt-Wiemsdorf. Daar arriveren wij om kwart voor vier en worden allerhartelijkst welkom geheten door Frau Breitner. Ze kent ons nog van verleden jaar. Terwijl ik dit schrijf zitten wij heerlijk in de schaduw in de tuin met een kopje thee.

Voor vanavond hebben wij een tafeltje gereserveerd bij Restaurant Gamberino - een Italiaans restaurantje met prachtig uitzicht over het water van de rivier de Weser.

Als ik dit verhaaltje even terug lees ben ik blij dat Sonja Bakker niet achterop zit ...


Foto's zaterdag 4 juni 2011

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.