Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Dinsdag, 7 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Edsleskogs Värdshus - HöjeWe worden vanochtend om half 8 wakker. We zijn allebei een aantal keren wakker geweest vannacht van eerst een enorm onweer en later van een paar kraanvogels. Toch zijn wij allebei weer als nieuw. De weersverwachting voor vandaag is gewoon slecht. We ritsen dus maar de regenpakken in onze pakken om niet weer net zo nat als gisteren te worden.

Na een lekker ontbijtje vertrekken wij om een uur of half 10 uit Edsleskog. Het weer ziet er helemaal niet zo vervelend uit als wij dachten. Af en toe een spatje en het lijkt wel of het steeds beter wordt. We schieten heerlijk op en voor wij het weten rijden wij even over 11 het dorp Munkfors binnen. Daar drinken wij nog even een kop koffie en een kop thee, want we hebben natuurlijk niets in huis.Na de stop rijden wij de laatste 8 kilometer naar Höje.

We pakken direct de koffers uit en geven al onze spullen een plekje. Heerlijk vertrouwd weer om in dit huis vakantie te vieren. Nu nog even de boodschappen in Munkfors doen. Het weer is inmiddels ronduit fantastisch geworden en de regenpakken ritsen wij er dus maar weer uit. Om een uur of drie zijn wij weer thuis en installeren wij ons heerlijk op de veranda met een drankje, een hapje en een krantje.


Foto's dinsdag 7 juni 2011

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.