Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Woensdag, 8 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Na 4 dagen rijden doen wij het vandaag maar eens heel erg rustig aan. Om een uur of 8 staan wij helemaal uitgerust op en komen rustig op gang met een broodje en een kopje thee. We zitten lekker in het zonnetje (+ 29°C) en genieten lekker van onze omgeving.

Om een uur of 11 lopen wij op ons gemak naar Höje Vedugnsbageri. Dit is één van de weinige overgebleven houtgestookte broodbakkerijen. Wij kopen daar een heerlijk vers brood, melk, komijnenkaas en broccoli. Alles is ecologisch bij dit winkeltje.

Tijdens ons loopje is er een klusje van makelaar Tågmark aangekomen. Eerst vallen wij als hongerige wolven op het heerlijke, verse brood aan. Daarna maakt Jan de nieuwe pagina voor Tågmark aan.

Om twee uur zitten wij 'trillend van de zenuwen' klaar voor de uitslag van de Travvie Awards waar wij voor genomineerd zijn. Helaas, we zijn niet in de prijzen gevallen. Volgende keer beter ...

Wij zitten heerlijk lui in het zonnetje te bakken. Om kwart over 2 gaan wij nog even een stukje lopen langs de Klarälvsbanan, een 90 kilometer lang fiets- en wandelpad van Karlstad tot Uddeholm. In het dorpje Mjönäs lopen wij even een rondje en gaan dan weer op huis aan.

Vanavond eten wij weer eens lekker warm: gebakken aardappeltjes, broccoli, champignons en een gebakken uitje. Het vlees zijn wij vergeten te kopen gisteren en we hebben geen zin om daarvoor even de motorpakken aan te trekken en 16 kilometer te gaan rijden. Een vegetarisch dagje dus ...

Zoals jullie ongetwijfeld zien heeft het fototoestel vandaag ook een rustdag.

Morgen gaan we eens even een lekker dagje 'buurten'.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.