Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Donderdag, 9 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Vanochtend wordt Joyce even voor 8 uur wakker en Jan volgt om een uur of half 9. We ontbijten lekker op ons dooie gemak en doen daarna het dagelijkse douche- en aankleed ritueel. Vandaag gaan de motorpakken weer aan, want we gaan een rondje 'buurten'.

We rijden weg 62 op naar het noorden en onze eerste stop is bij Peter en Corina van der Werf op Rådastrands Camping. Als wij om kwart over 10 aan komen staan zij net op het punt om weg te rijden. We spreken af dat wij vanmiddag nog wel even langs komen. De Tonnies zullen dan ook aanwezig zijn om hun wereldberoemde nasi goreng te maken.

Wij vervolgen onze weg richting Hagfors en draaien vlak voor de stad weg 240 richting Molkom op. Na een kilometer of 15 stoppen wij even voor een bakkie bij Carla en Bert Meulema van B&B The Greenhouse. Hier kletsen wij even lekker bij over van alles en nog wat.

Na de koffie rijden wij nog even verder naar het zuiden voor een bezoekje aan Luttorpet - ons oude huis. Het ziet er allemaal weer keurig uit en het valt ons op dat er een enorme alarminstallatie aan de gevel gemonteerd is met zwaailicht en sirene. We vragen ons wel af wie dat dan zouden moeten zien en horen, want de dichtstbijzijnde buren wonen op ongeveer 1,5 kilometer ...

We rijden de route van vandaag in tegengestelde richting en komen om kwart over 2 weer op Rådastrands Camping aan. Peter is nog even aan het klussen in het bos, maar kletsen lekker vast wat met Corina. Na een tijdje komt Peter weer terug, maar hij moet gelijk weer weg, omdat Paul (zijn zoon) op school aan zijn voet gewond is geraakt. De Tonnies komen even later ook aan en ook met hen kletsen wij natuurlijk weer even lekker bij.

We eten even een oer-Hollands broodje frikandel en een broodje kroket en voor we het weten is het een uur of 5. Er moeten nog boodschappen gedaan worden, dus vertrekken wij maar. De boodschappen doen wij in Råda bij de ICA.

Wij zijn nog maar net thuis of er breekt een enorme stortbui los. Niet normaal meer. De dakgoten kunnen het niet meer aan, het dondert en bliksemt en de satellietontvanger besluit dat er geen signaal meer is. Jan verdenkt de kabel die van de schotel naar de ontvanger loopt, maar na enige tijd komt de ontvangst gelukkig weer terug.

Verder maken wij er een rustig avondje van met een krantje, een beetje TV, een hapje en een drankje.


Foto's donderdag 9 juni 2011

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.