Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Vrijdag, 10 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

We staan weer heerlijk uitgeslapen op. Slapen gaat hier prima, want het is hier ’s nachts zo verschrikkelijk stil.

Vandaag gaan we eens een flinke wandeling maken. Vanuit Höje vertrekken wij naar het noorden richting Västra Skymnäs, vandaar aan de andere kant van de rivier zuidwaarts naar Munkerud, daar de rivier weer over naar Munkfors en tot slot weer terug naar Höje. Alles bij elkaar een rondje van zo’n 23 kilometer.

Om een uur 11 vertrekken wij voor ons rondje. Het is heerlijk weer met een mooi zonnetje en een beetje wind zorgt voor wat verkoeling. We lopen allebei heerlijk. Na anderhalf uur lopen komen wij op de Mossängsvägen, die vanwege de vele Nederlanders die er een (vakantie-)huis hebben ook wel de Tulpenstraat wordt genoemd.

Ter hoogte van Gamla Bruket, het oude industrieterrein van Munkfors en tegenwoordig een museum, steken wij even de Klärälven over om wat te drinken in het café van het museum. Na onze dorst gelest te hebben gaan wij weer verder richtig Munkfors.

In Munkfors eten wij een ”Dagens rätt” (gerecht van de dag) bij Far Inn. Vandaag is dat een pasta schotel met rundvlees, een frisje, brood en salade, een kopje koffie en een ijsje toe. En dat allemaal voor nog geen € 8,- per persoon.

We snuffelen nog even wat bij het toeristenbureau in Munkfors en doen nog wat kleine boodschapjes voor we het laatste stukje naar Höje lopen. Om een uur of half vijf komen we weer thuis.

Daar ligt een uitnodiging van Peter & Corina van Rådastrands Camping in de mailbox of wij mee willen met een beversafari op het meer Rådasjön. Dat vinden wij natuurlijk erg leuk, maar na 23 kilometer lopen hebben wij voor vandaag wel voldoende aktiviteit gehad en wij maken er dus maar een rustig avondje van.


Foto's vrijdag 10 juni 2011

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.