Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Zaterdag, 11 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Vandaag zijn wij weer eens wat vroeger op. Jan loopt om 07.15 uur alweer in de rondte en Joyce volgt niet veel later. Het enige dat we vandaag echt moeten doen is boodschappen. Voor de rest zien we wel even wat de dag brengt.

We rijden eerst met de motoren naar Munkfors. Voor we naar de supermarkt gaan lopen we even langs de flappentapper en tanken we de motoren even af. In de supermarkt slaan we eten en drinken voor een paar dagen in. We nemen geen brood mee, want dat halen wij in Höje lekker vers bij de bakkerij. Op de terugweg rijden we nog even door naar de bakker. Helaas! Die schijnt het prima tussen maandag en vrijdag te kunnen verdienen en is op zaterdag niet open.

Er zit weinig anders op dan weer terug te rijden naar Bageri Punkten in Munkerud. Daarvan weten wij zeker dat die open is en het brood is daar ook lekker. We kiezen de route langs de andere kant van de rivier die wij gisteren gelopen hebben. Eenmaal bij de bakker doen we ook maar even de lunch. Ze hebben daar ook lekkere broodjes.

Van hieruit gaan wij dezelfde route terug en rijden daarna door naar Lakene. Daar zit de kaasboerderij Lakene Ostgård. Het laatste stukje is een typische Zweedse ‘grusväg’ (gruisweg) en dat is met ons type motoren geen feestje.  We kletsen op de kaasboerderij even wat met de Nederlandse eigenaar en scoren een paar heerlijke  stukjes kaas. Nog even wat fotootjes voor dit verhaal geschoten en we gaan weer verder.

De volgende stop is Forshult. Daar kijken wij even naar een vakantiehuisje dat misschien een leuk alternatief is voor het huisje dat wij nu al een aantal jaren huren, maar inmiddels te koop staat. We praten even wat met de huurders die net tien minuten daarvoor zijn aangekomen en mogen ook even het huisje zien.  Het ziet er allemaal erg leuk uit en we zetten het op ons lijstje met alternatieven voor volgend jaar.

We eten vanavond voor de verandering maar eens een heerlijke, zelfgemaakte warme maaltijd – aardappels, witlof met kaassaus en een balletje gehakt.

Na het eten kijken wij even de kwalificatie van de Grand Prix van Canada en voor de rest maken wij er een lekker rustig avondje van.


Foto's zaterdag 11 juni 2011

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.