Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Zondag, 12 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Als we opstaan is het schitterend weer. Joyce heeft wat last van haar schouder en we besluiten de brommers een dagje te laten staan.

Om een uur of 11 vertrekken wij voor een heerlijke boswandeling. Tot Höje lopen we over de Klarälvsbanan en daarna gaan wij verder op een gruisweg die het eerste stuk parallel loopt aan de Klarälvsbanan.

Na een tijdje slaan wij rechtsaf en gaat de weg tamelijk stijl omhoog de heuvel op. Het is heerlijk stil in het bos. Je hoort alleen de vogels, de wind in de boomtoppen en af en toe een kabbelend beekje. Opeens wordt de stilte ruw verstoorde en schrikken wij ons allebei een ongeluk. Vlakbij besluit een fazant er met donderend geklapwiek van zijn vleugels vandoor te gaan en vliegt daarbij vlak langs ons. Onze weg loopt door in een keerlus en we lopen het stukje weer terug. De fazant laat zich niet meer zien.

We vervolgen de weg die we eerder liepen en komen bij een punt waar een ‘stukje’ van de weg is weggespoeld. Volgens goed Zweeds gebruik zet men daar een tak in om het probleem aan te geven en wordt de weg ooit wel weer eens opgeknapt. Joyce gaat even in het kuiltje staan voor de foto. Je moet er niet aandenken wat er gebeurt als je hier met je motor in terecht komt.

Anderhalf uur na het begin van de wandeling keren wij om en lopen hetzelfde stuk, maar zonder de keerlus, weer terug. Rond half 2 zijn we weer thuis en installeren wij ons heerlijk met een hapje en een drankje in de zon. Het is rond de 25° Celsius. Zo hoort vakantie te zijn.

Tegen 6 uur is het tijd voor de Grand Prix van Canada, maar die blijkt pas om 7 uur te beginnen. Een fantastische race die helaas wel een flinke tijd werd onderbroken door een enorme regenbui in Montreal.


Foto's zondag 12 juni 2011

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.