Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Dinsdag, 14 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

De weersverwachting voor vandaag ziet er niet best uit. We besluiten om maar weer eens een dagje te voet te gaan. Het reisdoel voor vandaag is Munkfors dat op ruim 7 kilometer afstand ligt. Als het weer tegenzit kunnen wij altijd weer met de bus naar huis.

Om een uur of 11 zijn wij klaar met de gebruikelijke ochtendrituelen en vertrekken wij onder een bewolkte hemel richting Munkfors. We lopen nog geen tien minuten of het begint zachtjes te regenen. De regen houdt ongeveer een half uurtje aan, maar met onze Goretex-jacks hebben wij daar eigenlijk helemaal geen last van. Een bekende Zweedse uitdrukking zegt: "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" ("er bestaat geen slecht weer, alleen maar slechte kleding").

Om half een lopen wij in Munkfors binnen bij onze Zweedse bank om iets te vragen over onze nieuwe betaalpassen die binnenkort moeten komen. Daar lijkt het een en ander mis gegaan te zijn, want er worden ter plekke nieuwe passen besteld die hopelijk voor onze thuisreis geleverd worden. Als dat net lukt worden ze naar ons opgestuurd. We wachten af.

Bij Far Inn 62 schuiven wij aan voor een "dagens rätt". Joyce kiest voor de Oxgryta (stukjes rundvlees, gebakken aardappels en de onvermijdelijke jam) en Jan kiest voor de Torskfilé i hummersås (kabeljauwfilet in kreeftensaus en gekookte aardappelen). Bij het eten hoort natuurlijk brood, salade, een drankje, een kopje koffie en ijs toe. Voor ongeveer € 18,50 zijn beide magen weer gevuld.

We lopen nog even door dé winkelstraat van Munkfors en zijn daar in een minuut of 10 wel mee klaar. Het weer is inmiddels iets opgeknapt en wij besluiten om ook de terugweg maar te voet te doen en om 2 uur lopen wij Munkfors weer uit. We zijn net onderweg en ja hoor... het begint weer te regenen. Onderweg zet Jan Joyce nog even op de foto met een zelf geplukte bos bloemen. Het houdt gelukkig niet lang aan en het laatste stuk lopen we heerlijk in het zonnetje.

Jan leest nog lekker een uurtje op het terras in de zon en Joyce maakt even kennis met de nieuwe, Nederlandse buren en belt nog even met het hondenpension in Nederland om te horen of Mika & Pluto ook een leuke vakantie hebben.

Omdat we vanmiddag al warm gegeten hebben doen wij het vanavond met een boterhammetje.


Foto's dinsdag 14 juni 2011

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.