Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Woensdag,15 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Vandaag gaan wij even langs bij Patrick en Marian Zwier van Storängens Camping. Joyce is vooral benieuwd naar hun zoontje Mats. Helaas is Mats niet aanwezig omdat die naar school is. Wij vinden het heel gezellig om weer eens met Patrick en Marian bij te praten.

Op hun camping hebben ze tegenwoordig een drietal kant-en-klaar tenten staan van Vacanceselect. Zij zijn daarmee de eerste camping in Zweden. De tenten zijn bijzonder compleet uitgerust met een complete keuken en twee slaapkamers. Ideaal voor mensen die wel willen kamperen, maar geen grote uitrusting mee willen slepen en geen tent willen opzetten. De tenten liggen prachtig aan de rivier de Klarälven.

Na een paar kopjes koffie stappen wij weer op de motoren en rijden richting Munkfors. Het is heel raar weer er zit veel blauw in de lucht met mooie spierwitte wolkjes. Daar tussendoor trekken hele onheilspellende, inktzwarte regenwolken.

Enkele kilometers voor Munkfors, nog net in Ransäter, stoppen wij even bij “Kop en Schotel”. Dit is een B&B, minicamping en een koffie- en theeschenkerij met winkeltje. De eigenaren Wim & Geke komen uit Nederland. Wij nemen een lekkere kop thee en een stuk zelfgebakken taart met pecan noten en ahornsiroop.  Het smaakt allemaal voortreffelijk. Vooral Joyce kijkt lekker rond in het winkeltje met werkelijk van alles en nog wat.

We gaan weer verder richting Munkfors en het valt op dat sommige automobilisten lichtsignalen geven. Wij vragen ons af of er verderop misschien een snelheidscontrole staat of iets dergelijks.

In Munkfors doe wij even boodschappen voor wij naar huis rijden. Het laatste stuk rijdt Joyce op kop. Weer geeft een automobilist een lichtsignaal en ineens hoor ik Joyce zeggen dat mijn koplamp het niet doet. Eenmaal thuis vervang ik gelijk even de lamp.

Het avondeten is vandaag een lekkere pizza voor Jan en een salade voor Joyce.


Foto's woensdag 15 juni 2011

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.