Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Donderdag, 16 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Vandaag maken wij een rondje Karlstad. Om een uur of 11 vertrekken wij in zuidelijke richting over weg 62 naar Karlstad. Er zijn onderweg flink wat wegwerkzaamheden en we schieten minder op dan we dachten.

Rond kwart over 12 staan wij op Stora Torget (Grote Plein) midden in het centrum van Karlstad. De motoren kunnen wij mooi parkeren op een stukje ongebruikt trottoir tussen een fietspad en een hek.

We gaan eerst maar even langs bij Makelaar Tågmark, een van onze oudste klanten. Bij binnenkomst worden wij begroet door Henrik (de oprichter) die normaal op het kantoor in Molkom zit. Hij is druk met een klant en heeft geen tijd voor ons, maar gelukkig is Bosse Andersson (mede eigenaar) er wel en die staat op het punt om te gaan lunchen.

Wij gaan met z'n drieën lunchen bij restaurant Cazanova op de Stora Torget. Joyce gaat voor de Kalvsgryta (stukje kalfsvlees, goulash-saus, gekookte aardappelen) en Bosse en Jan voor de Ugnbakad Lax (zalm uit de oven, gekookte aardappelen). Het smaakt allemaal fantastisch en we hebben een heel leuk gesprek met Bosse.

Na het eten gaat Bosse weer aan het werk en gaan wij nog even een rondje shoppen in Karlstad. Joyce scoort een paar leuke keukenmagneetjes, een cadeautje voor kleinzoon Thomas en wat potjes cremespoeling voor haar haar.

Vanuit Karlstad draaien we weg 63 op richting Filipstad. Bij Molkom draaien we weg 240 op naar het noorden en in Sunnemo slaan wij linksaf richting Munkfors. Daar tanken wij de moteren weer eens vol en controleren wij de bandenspanning en smeren wij de ketting van Joyce. Alles is OK.

Voor we het laatste stukje naar huis rijden doen wij nog even wat boodschappen.


Foto's donderdag 16 juni 2011

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.