Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Zaterdag, 18 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Het weer als we opstaan is om op te schieten. Het lijkt het beste om vandaag lekker binnen te blijven. Dat gaat niet lukken, want er moeten ook nog boodschappen gedaan worden. Voor de zekerheid ritsen we de regenpakken maar in onze motorpakken voor we naar Munkfors vertrekken voor de boodschappen.

We slaan flink wat proviand in, want ook de weerberichten voor de komende dagen zijn niet erg positief. Tegen alle verwachtingen in lijkt het weer echter alleen maar beter te worden en als we weer thuis zijn zit er alweer flink wat blauw in de lucht en schijnt er een schraal zonnetje.

Vanwege het mooie weer besluiten wij nog even een klein rondje te rijden richting Råda en even een 'bakkie' te doen bij Peter & Corina op Rådastrands Camping. Het is allemaal weer erg gezellig en de tijd vliegt om. Terwijl wij er zitten komen Ardo en Liesbeth Slegh langs. Zijn hebben een winkeltje in Råda waar zij allerlei wolproducten verkopen. Hun roots liggen op het eiland Texel en daarmee is hun liefde voor wolproducten wel verklaard. Samen met Peter gaan wij even de tipi's en het bevervlot bekijken.

Thuis hebben wij weer eens lekker warm gegeten - verse spinazie, aardappeltjes en een hamburgertje. Ook wel weer eens lekker. Na het eten installeren wij ons nog even lekker op de veranda in het zonnetje.


Foto's zaterdag 18 juni 2011

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.