Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Zondag, 19 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Als we opstaan is het weer niet al te slecht, maar ook niet echt heel goed. Het nodigt in ieder geval niet uit tot grote ritten op de motor. Na een lekker ontbijtje besluiten we om een wandeling die we van de week gemaakt hebben nog eens dunnetjes over te doen.

Even na 12 uur gaan we op weg en we stappen lekker door. We komen onderweg heel veel grote mierenhopen tegen. Wat een bedrijvigheid - duizenden mieren die op en over elkaar krioelen. Na 1,5 uur keren we weer om en gaan weer eens op huis aan. Het weer heeft zich geweldig gehouden en het is op sommige momenten gewoon warm.

Als we bijna thuis zijn komen wij, op de Klarälvsbanan, langs het huis van een Noorse vrouw en praten even wat over haar hond, het onstabiele weer en de omgeving. Zij herkent ons nog, want 2 jaar terug hebben onze honden nog met elkaar gespeeld in haar tuin en hebben we ook al een tijdje staan kletsen. De vrouw praat gewoon Noors met ons en wij Zweeds tegen haar. Die twee talen liggen dicht genoeg bij elkaar om grote spraakverwarring te voorkomen.

Als we thuis komen hangt er een briefje van de Tonnie's op de deur. Zij waren even langs geweest voor een bakkie, maar jammer genoeg waren wij niet thuis. We zijn nog maar net thuis en er barst een behoorlijke regenbui los. We zijn  gewoon zondagskinderen!

Van 3 uur lopen hebben we flink dorst en honger gekregen en we eten lekker even wat op de veranda. Als Joyce even in de keuken is roept ze ineens "Een hertje, een hertje!". Er struint weer een ree door de achtertuin.

Het slechte weer van de afgelopen tijd zorgt ervoor dat ik de twee boeken die ik vorige week gekocht heb allebei alweer uit heb. Van de week nog maar even kijken voor nieuw leesvoer.


Foto's zondag 19 juni 2011

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.