Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Maandag, 20 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Voor de verandering ziet het weer er eindelijk weer eens goed uit als wij vanmorgen opstaan. Daar moeten wij direct gebruik van maken. Wij hebben nog een leuk toertje in de aanbieding van een kleine 200 kilometer. De route loopt langs weg 62 naar het noorden, daar linksaf weg 45 op richting Torsby, verder via Gräsmark naar Sunne en uiteindelijk weer terug naar Höje.

Onze eerste stop voor een kop thee maken we op Alevi Camping vlak voor Stöllet. Tijdens de thee praten wij even gezellig met Willy Schreiber, de eigenaresse van de camping.

Vanwege de zeer donkere lucht en de eerste regenspetters volgt de volgende stop al een paar kilometer verder bij restaurant Värmlandsporten in Stöllet. Het is inmiddels lunchtijd dus wij gaan gelijk maar even eten. Het gerecht van de dag is “Köttfärslimpa, kokt potatis, grönsaker och brun sås” (gehaktbrood, gekookte aardappelen, groente en bruine saus) met daarbij natuurlijk een frisje, brood, salade en een kop thee toe. Tijdens het eten trekt de lucht weer aardig open.

We rijden verder richting Torsby. In de buurt van Fensbol, waar Dick en Annigje Zijlstra verleden jaar nog een leuk restaurantje hadden, zien wij voor ons ineens zwaailichten op de weg en stopt al het verkeer. Er is een auto van de weg geraakt en er is een ambulance en twee brandweerwagens aanwezig. Na enige tijd kunnen wij onze weg weer vervolgen.

De lucht betrekt weer aardig en wij besluiten de route maar wat in te korten. Voor Torsby slaan wij linksaf richting Hagfors en even later  rechtsaf richting Lysvik en rijden over een heerlijke rustige weg. Even voorbij Lysvik steken wij binnendoor naar Sörby.

In Råda doen wij nog even wat boodschappen en rijden vandaar door naar huis. In Höje is het heerlijk weer en we genieten nog even lekker in de tuin. Omdat we vanmiddag al warm gegeten hebben doen wij het vanavond  met een boterhammetje.


Foto's maandag 20 juni 2011

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.