Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Dinsdag, 21 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

We slapen vandaag weer eens lekker uit. We ontbijten met heerlijke broodjes uit de oven en doen alles op ons gemak. Het weer ziet er ook wel goed uit vandaag.

Rond een uur of half twaalf komen we pas in beweging en gaan eerst even in Munkfors bij Swedbank langs om te kijken of de nieuwe bankpassen al aangekomen zijn. Die bleken er afgelopen vrijdag al te liggen.

Vanuit Munkfors rijden we even langs bij Gert & Ans in Mjönäs. We hebben de eerste twee jaar van onze Zweedse cursus bij Gert in de klas gezeten. We kletsen gezellig over van alles en nog wat en de tijd vliegt voorbij.

Hierna rijden we verder naar Rådastrands Camping voor de wereldberoemde Nasi Goreng volgens recept van de Tonnies. Het restaurant is vandaag eigenlijk gesloten, maar Corina maakt voor ons een hoge uitzondering en binnen de kortste keren staat er een heerlijke schotel voor onze neus. We praten ook nog even heel gezellig met Paul & Marieke, een Nederlands stel met een huisje tussen Sunnemo en Munkfors.

Na het eten lopen wij nog even naar het meer. Hier is Peter samen met Arie bezig met het vlot waarmee beversafari's gemaakt worden. Ook hier natuurlijk even praatje pot.

Onderweg naar huis doen wij nog even wat boodschappen in Munkfors en vangen nog net wat regenspetters op voor we thuis zijn.

Tijdens onze afwezigheid vandaag zijn de Tonnies langs geweest in Höje om het gras te maaien. Het gazonnetje lag er weer strak bij en het rook heerlijk naar vers gemaaid gras.

In de mailbox lag een verzoek van Vacanceselect om de foto's die wij van de week op Storängens Camping hebben gemaakt van hun kant-en-klaar ingerichte tenten te mogen gebruiken op hun eigen website. Uiteraard mag dat.


Foto's dinsdag 21 juni 2011

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.