Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Woensdag, 22 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Vandaag is de laatste dag in Höje. Dat betekent het huisje opruimen en de boel inpakken.

We rijden even langs Mjönas om een tas spulletjes af te geven die Ans en Gert voor ons mee naar Nederland nemen.

Verder doen we nog even wat laatste boodschapjes voor het  avondeten. In Munkfors wordt er op de rotonde ineens enthousiast naar ons gezwaaid. Het zijn Paul en Marieke die we de dag ervoor op Rådastrands Camping hebben ontmoet. Paul had wat problemen met zijn nieuwe buitenboordmotor, maar die blijken inmiddels opgelost door de Tonnies. Het was zoals ik al gedacht had, maar de Tonnies hadden iets meer lef …

Onderweg naar huis zwaait Jan nog even vriendelijk naar een tegenligger waarvan hij denkt dat het  Ans & Gert zijn. Er wordt zeer aarzelend teruggezwaaid. Later blijkt dat zij het helemaal niet waren.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.